Nordvest-Nytt AS

200 saksøker tre selskap etter dødsbrann i London

Tre selskap er saksøkte av 200 personar etter brannen i Grenfell Tower i London i 2017 for feil i eit kjøleskap, der brannen starta, og fasadekledninga.

Heile 71 personar døydde i brannen i den kommunale bustadblokka vest i London, der elden spreidde seg svært raskt.

Brannen skal ifølgje søksmålet ha starta i eit kjøleskap, med feil eller feilvare, i femte etasje. Ei av årsakene til at flammane spreidde seg så raskt, var at bygningen var kledd med fasadeplater som inneheldt brennbart materiale.

Robert Mongeluzzi i Saltz Mongeluzzi Barrett & Bendesky kunngjorde søksmålet på Twitter tysdag.

Advokatfirmaet representerer 200 saksøkarar, både overlevande etter brannen og pårørande av omkomne, som saksøker tre selskap som produserte enten kjøleskapet eller fasadekledninga: Whirlpool, Arconic Inc., og Celotex Corporation.

Ifølgje søksmålet visste Celotex at fasadeplatene ikkje burde brukast for bygg som var så høge som Grenfell Tower, men valde likevel å levere vara.

Søksmålet er neste 600 sider langt, men inneheld ikkje opplysningar om kor mykje saksøkarane krev i erstatning.

(©NPK)

Advokat Robert Mongeluzzi legg fram bakgrunnen for søksmålet mot tre selskap etter brannen i London i 2017. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix

Eksempel på fasadekledning frå Grenfell Tower vart vist fram på ein pressekonferanse i Philadelphia tysdag. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...