Nordvest-Nytt AS

Aktivist håpar openheit om truslar vil verne han

Iyad el-Baghdadi, kjent for kritikken sin av regimet i Saudi-Arabia, håpar openheit om moglege truslar vil bidra til å verne han.

El-Baghdadi er busett i Noreg og fryktar at han eller familien hans kan vere i fare. Tidlegare i år vart han åtvara av Politiets tryggingsteneste (PST) om ein mogleg trussel, ifølgje avisa The Guardian, magasinet Time og el-Baghdadi sjølv.

På ein pressekonferanse i Oslo måndag fortalde han om trusselsituasjonen og bakgrunnen for at han har valt å fortelje om han.

- Rådet eg har fått fleire gonger frå uavhengige tryggingsekspertar, er at offentleg merksemd vil vere vern, sa el-Baghdadi.

Håpet er at det vil verke avskrekkande at verda følgjer med på situasjonen hans.

El-Baghdadi er statslaus palestinar og fekk politisk asyl i Noreg i 2015. Han er kjent som kritikar av autoritære arabiske regime og Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

I tillegg var han venn av den saudiarabiske regimekritikarar og journalisten Jamal Khashoggi, som vart drepen inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul i fjor.

Ifølgje Time har den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA dei siste vekene åtvara om moglege truslar mot minst tre personar: El-Baghdadi, saudiarabaren Omar Abdulaziz som er busett i Canada, og ein person som bur i USA. Alle tre skal ha samarbeidd med Khashoggi før han vart drepen.

Både PST og canadiske styresmakter skal ha fått opplysningar frå CIA om den moglege trusselsituasjonen.

(©NPK)

Aktivisten Iyad el-Baghdadi under ein pressekonferanse i Oslo i regi av tankesmia Civita måndag. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...