Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Alkopolitikken på Smøla kan bli mer liberal

Smøla-politikerne vil se på om ruspolitikken i Smøla skal fornyes ved at det skal bli lov å kjøpe alkohol på valgdagen.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

1. januar 2016 ble alkoholloven endret, og blant annet ble forbudet mot å selge alkoholholdig drikke på valgdagen ble fjernet.

I Smøla kommune har ikke kommunestyret behandlet ruspolitikken etter at endringen skjedde. Det tidligere forbudet er kopiert fra den gamle loven og brukt i det gjeldende, lokale alkholregelverket.

Formannskapssekretær Tove Røsand sa i formannskapsmøtet tirsdag at det har kommet spørsmål fra næringen om det skal være forbudt videre på Smøla.

Røsand er saksbehandler på saken, og spørsmålet til formannskapet var om politikerne ønsker at saken til politisk behandling.

Formannskapet ba om at det blir laget til sak for Livsløpsutvalget og kommunestyret, og signaliserer at det fortsatt bør være alkohollovens bestemmelser som er gjeldende.

Det betyr i så fall at det blir lov å selge alkohol på valgdagen.

Det var 2. desember 2014 at Stortinget vedtok at Vinmonoplet skal kunne holde sine butikker åpne på nyttårs-, påske- og pinseaften og på valgdager og dager for folkeavstemning. Forslaget ble vedtatt mot stemmene til Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne. Forslag fra regjeringen om at Vinmonolpolets butikker også skulle kunne være åpne på julaften ble nedstemt. Dette forslaget fikk bare tilslutning fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...