Nordvest-Nytt AS

Ap krev forklaring frå Nybø om nedlegginga av studietilbodet på Nesna

Ap har bede forskings- og høgare utdanningsminister Iselin Nybø (V) komme til Stortinget for å gjere greie for nedlegginga av studietilbod på Nesna i Nordland.

Avgjerda frå styret i Nord universitet om å legge ned studiestaden vakte sterke reaksjonar då det vart kjent i juni.

Både lokalbefolkninga, studentar, tilsette og opposisjonen på Stortinget reagerte kraftig, men utdanningsministeren var raskt ute og sa at ho respekterte avgjerda til styret og ikkje ville gripe inn i saka.

Så seint som førre veke varsla Frps utdanningstopp Roy Steffensen, som er leiar av utdannings- og forskingskomiteen på Stortinget, at han meinte det var grunnlag for å undersøke om nedlegginga av studiestaden på Nesna har skjedd på feil premissar. Han såg ikkje bort frå at saka ville ende opp i kontrollkomiteen.

No ønsker også Arbeidarpartiet ei nærare forklaring og har sendt eit brev til statsråd Nybø der dei ber henne komme til Stortinget for å gjere greie for nedlegginga.

- Når det til og med blir stilt spørsmålet om prosessen rundt Nesna frå regjeringspartiet Frp, blir det skapt ein ny situasjon, og Stortinget bør komme til botns i kva regjeringa har gjort og ikkje gjort. Ap ber derfor statsråden snarast mogleg gjere greie for det for Stortinget, seier stortingsrepresentant Martin Henriksen frå Ap i ei pressemelding.

Henriksen meiner at utsegnene frå Frp-toppen er oppsiktsvekkande.

- At Frp på Stortinget vil kalle inn ein statsråd frå Venstre til kontrollkomiteen, er alvorleg og oppsiktsvekkande. Vi har knapt sett noko liknande før, seier Henriksen.

(©NPK)

Forskings- og høgare utdanningsminister Iselin Nybø (V).
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...