Nordvest-Nytt AS

Askøy kommune vedtok nytt vassanlegg i 2002

Kommunestyret i Askøy vedtok allereie i 2002 at dei skulle bygge nytt vassanlegg. Fleire planar har vorte vraka fordi avgiftene for folk ville vorte så høge.

Rundt 2.000 personar har truleg vorte sjuke som følgje av drikkevatnet i kommunen. Bakterien Campylobacter er påvist, og totalt 63 har vore eller er innlagde på sjukehus.

Varaordførar Bård Espelid frå Askøylista seier til Bergens Tidende at nivået på vassavgifta innbyggarane må betale, har lagt premissen for debatten om vassutbygginga.

- Det er dilemmaet som ligg i denne typen saker. Det å ruste opp kan gi uakseptable summar på vassavgifta. Kva kan innbyggarane tole av auke, seier han til avisa.

Diskusjonen om vassavgifta har komme samtidig med diskusjonar om bompengar og eigedomsskatt, påpeikar han.

Espelid understrekar at det viktigaste no er folkehelsesituasjonen i kommunen. Diskusjonen om kva som har skjedd tidlegare, kan komme seinare, seier han.

Så seint som i 2017 viste ein rapport i kommunen at ei utbygging av ny drikkevassforsyning i Askevatnet innan 2026 ville føre til eit vass- og avløpsgebyr på over 30.000 kroner, noko som vart vurdert som uakseptabelt høgt samanlikna med det eksisterande gebyret på 10.000 kroner.

(©NPK)

Vasstankar er plasserte rundt på Askøy der folk som er tilknytt Kleppe vassverk kan tappe vatn. Her frå Juvikflaten. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...