Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Båtkollisjonen åpner for ny småbåthavn

Geir Øye i firmaet G.ØYE AS fortalte velvillig om arbeidet og det som blir gjort ved og i området rundt Edøy hurtigbåtkai. Foto: Vidar Holm

Lørdag hadde som mange har fått med seg en av Kystekspressens to båter et uhell ved anløp Edøy, hvorpå skader på kai og båt oppsto.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2019 kl 16:31

Etter all frustrasjon hurtigbåtsambandet har forårsaket de siste årene, var ikke akkurat dette det smølværingene ønsket seg mest, nå som vinterstormer og kanselleringer så ut til å være over for denne vinteren.

Stor har derfor spenningen vært rundt når båtanløp igjen er mulig på Edøy etter kollisjoenn.

NordvestNytt tok en tur for å sjekke ståa.

Onsdag formiddag var det full aktivitet ved, i og under hurtigbåtkaia og området rundt Edøy hurtigbåtkai.

Flere lastebiler kom i mot oss på vei mot Vikan da vi dro innover til Edøya, så det var tydelig at her var noe i gjære.

Ute ved hurtigbåtkaia står flere biler og utstyr. På en lekter utenfor hurtigbåtkaia lå en lekter med ei kran på.

Lenger inn mot Gurisentret rygget en lastebil utover en ny vei som var under bygging midt i bukta.

To karer i en oransje såkalt MOB (Mann over bord båt) men også mye brukt til andre oppgaver, drev og fortøyde nedenfor kantsteinene.

I land hoppet en som viste seg å være en trivelig kar fra moldetraktene. Geir Øye. Eier, sjef og dykker i firmaet G.ØYE AS.

Han kunne fortelle at de nok var ferdige til i morgen (torsdag) som planlagt.

Om man kan snakke om hell i uhellet og aldri så galt at det ikke er godt for noe, så er også denne hendelsen en slik, fordi det nå var mulig å arbeide uforstyrret av båttrafikk.

Arbeidslagene som reparerer kaien, drev med bygging av nye liggekaier for ferjene som skal settes i trafikk Edøy-Sandvika 1. januar neste år og hadde således kort reisevei. Det var bare å ta ferja over fjorden med bilpark og utstyr. Masser for bygging av ve /molo i indre havn finnes det godt med i Vikan hvor utbygginger av havneområdet foregår.

En lekter ble hentet over Hustadvika før styggværet satte inn.

Denne blir nå blant annet brukt til å fjerne løsmasser fra bunnen og gjøre havna litt dypere utenfor kaien.

Veien som bygges inne i bukta skal brukes for å fjerne kai og masse fra moloen lenger ute, slik at det blir bedre plass for båtene å manøvrere.

Dette er planlagt arbeid, men nå ser det ut til å bli realisert.

Etter at dette arbeidet er gjort, fjernes ikke veien, men man åpner i stedet midten på den og vipps har man to moloer og en flott småbåthavn innerst i bukta.

Kanskje kan vi få "parkering" for småbåter etter hvert? Noe som muliggjør å delta på aktiviteter ved Gurisenteret i medbrakt båt.

Etter denne kjappe innføringen og noen håndtegn med karen i grabben ute på lekteren forklarer Hr Øye at han må gå. Rettere sagt dykke.

Undervannsarbeid på kaien skal gjøres.

- Så du dykker selv? Ikke bare kommanderer andre?

- Nei jeg dykker selv. Jeg er 62, men man må ha en grunn til å stå opp om morran som det heter, gliser romsdalsdykkeren, og legger i vei for å bli froskemann.

God seilas til dere som igjen skal friste skjebnen på Kystekspressen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...