Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Aure Høyre ber regjeringa gripe inn i åpent brev:

Behandlinga en skandale

Finansiering / innsparingstiltak før bygging av sykehus for Nordmøre og Romsdal.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Innledningsvis må vi bare medgi at det synes helt håpløst å skulle delfinansiere det nye sykehuset på Hjelset ved hjelp av driftsmidler, og derved rasering av etablerte velfungerende helsetjenester.

Prosjektet må få bevilget en byggesum som er tilstrekkelig stor nok til ferdigstillelse av bygget. Det bør skje snarest, da behovet for et nytt sykehus er tilnærmet akutt.

Vi har forsøkt å lese grundig gjennom helseforetakets innsparingsplan.

Noe av det første som slår oss er at vi ikke finner innsparing av betydning i administrasjonen hos de to foretakene.

Vi etterlyser tiltak for innsparing også i denne delen av foretakene.

Aure Høyre har heller ikke tro på at foretaksmodellen, slik den fremstår i dag, er noen god driftsform for våre sykehus og tilhørende institusjoner.

Aure Høyre ser i spareplanen at nedleggelse av Aure Rehabiliteringssenter og Mork Senter i Volda vil bli / er under vurdering.

Uten at det er vedlagt noen form for dokumentasjon, «antar» man at dette vil gi en innsparing på 10 millioner kroner!?

Vi registrerer at rehabiliteringen nå skal gjøres i sykehusene, poliklinisk og ved hjelp av ambulerende team i samarbeid med kommunene?

Høres vel og bra ut på papiret dette, men jobben skal gjøres og pasientene har rehabiliteringsbehov. Aure Høyre antar at pasientstrømmen og behovet for rehabilitering ikke vil avta fremover, derfor er tjenestene fremdeles like påkrevet – med eller uten Aure Rehabiliteringssenter og Mork Senter.

En avdelingsoverlege fikk kritikk for overforbruk på sitt budsjett – han svarte: «jeg kan godt holde budsjettet jeg, men da kan vi ikke behandle flere pasienter».

Aure Høyre er meget bekymret for at de pasientene som i dag får et godt tilbud ved Aure Rehabiliteringssenter og Mork Senter, ikke vil kunne få denne rehabiliteringen om institusjonene legges ned.

Aure Rehabiliteringssenter og Mork Senter må derfor opprettholdes.

I de foreslåtte planene er det ikke etablert noen form for «eierskap» i prosessen som naturligvis må gjennomføres, om de to institusjonene

legges ned.

Aure Høyre har, med ikke så rent liten forbauselse, sett på sammensetningen av arbeidsgruppen som skal/skulle vurdere løsning for rehabiliteringsbehandlingen i fylket vårt.

Denne gruppen er sammensatt kun av fagpersoner som i dag jobber ved Ålesund Sykehus. Kun leger og sykepleiere som er ansatt ved div. avdelinger i sykehuset.

Avdelingslederen ved Rehabiliteringsavdelingen på sykehuset, avdelingsleder for revmatologi og hud, og en fysikalsk medisiner + sykepleier, ansatt ved fys.med.avd.

Nærmere «reven som skulle vokte hønseflokken», og «bukken som passer havresekken», er det vel knapt mulig å komme.

At denne «gruppen» konkluderer med nedleggelse av Aure Rehabiliteringssenter og Mork Senter i Volda, burde vel ikke overraske noen av oss.

Men vi må virkelig kunne stille spørsmål om hvem det er som har satt sammen arbeidsgruppen, og hva er begrunnelsen for denne sammensetningen?

Hvorfor var ikke Aure Rehabiliteringssenter og Mork Senter representert?

Nøytral vurdering og troverdighet, er vel neppe gruppens sterkeste side.

Det er også tilnærmet en skandale at denne gruppen kom med sin konklusjon, før ROS-analysen forelå.

Aure Høyre har grunn til å frykte at det nå er i ferd med å utvikle seg til en prestisjekamp mellom fagpersonell. Fagpersoner ved Ålesund sykehus, føler seg kanskje «truet» av planene om det nye sykehuset som skal bygges på Hjelset. Kanskje vil det bli slik at det nye sykehuset «tar over» som nr 1 sykehus i fylket?

Da ryker nok ambisjonene for Ålesund, om å kunne bli universitetssykehus i fremtiden?

Konklusjonen til arbeidsgruppen bør omgående tilsidesettes.

En ny upartisk arbeidsgruppe, med fagpersoner fra både Aure Rehabiliteringssenter, Mork Senter og Ålesund Sykehus må snarest oppnevnes.

Aure Høyre vil på det sterkeste oppfordre helseforetakene til å besørge fortsatt drift ved de to rehabiliteringssentrene i Aure og Volda.

Her er det to veldrevne institusjoner med et faglig kunnskapsnivå som er tilnærmet uerstattelig, og som utøver meget god pasientbehandling hver eneste dag.

Det kan da ikke være klokt lederskap å avvikle noe som pr. dato fungerer utmerket, og er til det aller beste for pasientene.

Aure Høyre vil innstendig be om at helseminister Høye og statsminister Solberg griper inn, og rydder opp i dette kaoset.

Det er helt uakseptabelt at helseforetaket så å si blir tvunget til å avvikle velfungerende og nødvendige helsetjenester for å delfinansiere det nye sykehuset på Hjelset.

Vi «kjøper» ikke standardsvaret fra helseministeren om at «dette er helseforetakets ansvar».

Det må tilføres et betydelig beløp med friske midler.

Her har både helseministeren og statsministeren medansvar. De har også myndighet til å løse problemene, før det hele ender med kollaps.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...