Nordvest-Nytt AS

Bompengeparti-veljarar i Stavanger føler seg lurt

Ord som «lureri» blir brukt etter at Folkeaksjonen Nei til meir bompengar gjekk til forhandlingar med dei raudgrøne i Stavanger. - Reinspikka tøv, svarer FNB.

I oljebyen kan det ende med at FNB inngår i eit fleirtal med Arbeidarpartiet, Senterpartiet, SV, Miljøpartiet Dei Grøne og Raudt. Samtalane kom i gang allereie på valkvelden og heldt fram onsdag på tredje dagen.

Det moglege samarbeidet har vekt sterke reaksjonar blant fleire bompengemotstandarar, ifølgje NRK, som først omtalte saka. Framstegspartiet reagerer òg.

- Dette er den største politiske svindelen i Stavangers historie. Her har folk stemt på partiet mot bompengar og endar opp med å få MDG som elskar bompengar og hatar bilen, i staden, seier gruppeleiar Leif Arne Moi Nilsen.

- Folk har all grunn til å vere forbanna og føle seg lurt trill rundt, seier han.

FNB: Var tydelege

Fleire bompengemotstandarar kommenterer forhandlingane på Facebook-sida Bomfritt Jæren NOK er NOK. Mange bruker sterke ord for å gi uttrykk for at dei føler seg lurt, at partiet har svikta, at politikarar ikkje er til å stole på, og at partileiar Frode Myrhol burde ha gitt beskjed før valet om at samarbeid kunne vere ei moglegheit.

I FNB har dei merka seg misnøya, men partileiar Frode Myrhol har lita forståing.

- Reinspikka tøv, seier han om kritikken frå Framstegspartiet.

Han meiner mange som har kasta seg på i sosiale medium, heller ikkje forstår korleis det politiske landskapet artar seg lokalt i Stavanger. Det er noko ganske anna å samarbeide med MDG i Stavanger enn i Oslo eller Bergen, understrekar han.

Veljarane har heller ingen grunn til å føle seg ført bak lyset, ifølgje Myrhol. Han viser til at FNB gjorde det klart under heile valkampen at dei er blokkuavhengig, og meiner det er naturleg at partiet no søkjer makt. Han beskriv forholdet til MDG som pragmatisk.

- Det handlar om å gi og ta. Vi har stemt mykje saman i bystyret dei siste fire åra om levekår og oppvekstpolitikk. Begge er positive til betre kollektivdekning, så det er interessante nyansar, seier han.

- Meir som eit sentrumsparti

Etter månader med strid vart det førre veke semje om ein bymiljøpakke på Nord-Jæren. Semja inneber mellom anna at rushtidsavgifta blir fjerna og at elbilar må betale halv takst i bomringen. Det blir òg understreka at nullvekstmålet skal verte nådd.

Med denne avtalen i botn, kan Nord-Jæren gå inn i nye forhandlingar med staten.

Både Miljøpartiet Dei Grøne og Raudt har gitt uttrykk for at det bør vere gode moglegheiter for å finne fram til praktiske løysingar med FNB.

FNBs program liknar andre sentrumsparti, meiner MDGs fjerdekandidat Håkon Fossmark.

- Det gir rom for forhandlingar. Det er ikkje tvil om at vi har motstridande interesser på nokre spørsmål, som bompengar, men vil sjå om vi kan komme til semje, seier Fossmark.

(©NPK)

FNB-leiar Frode Myrhol forsvarer avtalen som partiet har gått inn i med dei raudgrøne i Stavanger. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...