Nordvest-Nytt AS

Boris Becker refsar unge tennisspelarar

Dagens unge tennisspelarar manglar mentaliteten til å utfordre Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer, meiner tennislegenda Boris Becker.

Tyskaren viser til at det berre er éin aktiv spelar under 28 år, austerrikaren Dominic Thiem, som har klart å spele seg fram til finale i ein av dei fire Grand Slam-turneringane.

- Vi bør setje spørsmålsteikn ved kvaliteten og attityden hos alle under 28 år, for det gir rett og slett inga meining, seier Becker.

Sjølv slo han igjennom i 1985 då han som 17-åring vann Grand Slam-turneringa Wimbledon, som den første useeda spelaren gjennom tidene. I alt vann han 49 singleturneringar.

Becker, som no har vorte 51 år, meiner unge spelarar i dag bør vere i stand til å kjempe om titlane i dei fire største turneringane til tennissporten. Han meiner forskjellen på yngre spelarar og Nadal, Djokovic og Federer først og fremst handlar om det mentale.

- Det handlar ikkje om forehanden, eller fysikk. Det er tankegangen og attityden som utgjer forskjellen på tap og siger, seier Becker.

Rafael Nadal vann søndag Roland-Garros for 12. gong i karrieren. For andre år på rad slo han Thiem, som no er 25 år.

Dei siste tre åra har òg spelarar som Juan Martin del Potro, Kevin Anderson, Marin Cilic og Stanislas Wawrinka vore i Grand Slam-finalen. Men dei er i dag 30 år eller eldre, til liks med Nadal, Djokovic og Federer.

(©NPK)

Den tyske tennislegenda Boris Becker er ikkje imponert over dagens unge tennisspelarar. Foto: Aaron Chown / PA via AP / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...