Nordvestnytt AS

Bøter for homohets i dansk fotball

OB og Brøndby fekk fredag 25.000 danske kroner i bøter kvar fordi tilhengarane deira har hetsa FCK-spelar Viktor Fischer med homofobiske songar og rop.

Det er første gongen homofobi fører til straffereaksjonar i dansk fotball. Bøtene, som vart pålagt av disiplinærinstansen til dansk fotball, svarar til 32.500 norske kroner.

- Vi har skrive inn i lovene våre at det er nulltoleranse for homofobi, og vi er glade for at det no blir sendt eit klart signal om at det får konsekvensar om reglane ikkje blir overhaldne, seier Danmarks fotballpresident Jesper Møller.

Disiplinærinstansen gjer det klart at ein vil skjerpe straffene dersom homohetsen held fram.

- Om problemet viser seg å eskalere, vil vi sjå på om sanksjonsnivået og storleiken til bøtene er passande. Det har klubbane fått beskjed om, seier leiaren til instansen Jens Hjortskov.

Hetsen var grovast i kampen mellom OB og FC København i helga, men disiplinærinstansen vurderte det som eit formildande omstende at Fischer gestikulerte mot heimetilhengarane og dermed provoserte dei. Det får Fischer til å reagere.

- Det er ikkje mitt bord å vurdere om dommen er riktig eller straffa rimeleg, men det er komplett tåpeleg å påstå at eg har medansvar for dei homofobiske tilropa. Eg har opplevd det same i Odense før, og det skjedde på nytt søndag. Eg synest det er katastrofalt å neglisjere problemet ved å skrive dette inn i dommen, seier han i ein kommentar.

Søndag er det rivaloppgjer mellom Brøndby og FC København, og då kan ein få ein indikasjon på om den omfattande debatten rundt tribunehomofobi og sanksjonane på fredag har hatt ønskt effekt.

(©NPK)

Viktor Fischer (til v.) har blitt utsett for homofobisk hets i kampar for FC København, og det resulterte fredag i historiske bøter til to klubbar. Her dansken i ein kamp for den tidlegare klubben sin Ajax. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...