Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Senterpartiets fylkesårsmøte i Molde:

Brei støtte til rehabiliteringssenteret på Aure

Aure-ordførar Ingunn Golmen (Sp) får støtte frå partifeller over heile fylket. Spørsmålet er om det er nok. Avgjersla blir tatt 20. mars i styremøte i helseforetaket. Foto: Robin Røkke

Enten det gjelder rehabiliteringssenteret på Aure eller Mork, er det heilt på viddene, og ei ufatteleg viktig sak for heile Møre og Romsdal, sa Ørsta-ordførar Stein Aam (Sp), ein av dei mange som uttrykte støtte til å behalde rehabiliteringstilboda i fylket på møtet laurdag.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Ørsta-ordføraren fekk fredag gladmeldinga om at senteret på Mork, som ligg mellom Ørsta og Volda, ikkje lenger er nedleggingstrua. Til Sunnmørsposten kalla han dette ei "Gladmelding deluxe", fredag. Laurdag gjekk han opp på talarstolen og poengterte at innsparinga, som angiveleg skal kome ut av nedlegging, på sju-tretten millionar kr, skal leggast over på kommunane.

– Det er heilt på viddene, sa Aam.

Viktig sak på årsmøtet

Eit tilbakevendande tema i innlegg etter innlegg under generaldebatten på fylkesårsmøtet til Senterpartiet, som foregår i Molde i helga, var altså trusselen mot rehabiliteringstilbodet på Aure.

Midsund-ordførar Odd-Helge Gangstad sa at han gir full støtte til Aure.

Ein representant frå Sykkylven sa at dei står "skulder ved skulder med dokker, Golmen".

Vestnes-ordførar og vararepresentant på Stortinget Geir Inge Lien sa at det er viktig å få gjort noko med foretaksmodellen.

- Spare og spare og spare

Aure-ordførar Ingunn Golmen (Sp), som sit i fylkesstyret til partiet, sa i eit innlegg at det einaste mantraet er å spare og spare og spare.

– Eit av dei viktigaste prinsippa for helsetenestene i Norge er likeverdige tilbod. Det vi opplever, bryt med det. Vi opplever uro, og at kvar enkelt kjempar kvar for oss vår kamp for tilbodet. Det er viktig at Senterpartiet står samla og krev at helseforetaket vert tilført meir midlar, så vi unngår desse store kutta, sa Golmen.

Golmen viste til eit lovforslag frå Sp-representantar på Stortinget, der det vert foreslått ny organisering av helsetenestene, og avvikling av foretaksmodellen, men ho sa at ho har lite håp om at det får fleirtal. Ho sa at ein ikkje kan risikere at forslaget om nedlegging på Aure går gjennom.

– Det vi har i Aure, som vi har brukt 30-40 år på å bygge opp, skal byggast ned på seks månadar. Vi kan ikkje risikere at dette går gjennom. Hvor blir det av rettssikkerheita til pasienten og samhandlinga med kommunane?

– Mange ser galskapen

Ordførarkandidat i Aure Sp Ole Bendik Nilsen seier til Nordvestnytt at eit samrøystes kommunestyre står bak uttala mot nedlegginga, også dei frå regjeringspartia. Og han seier at støtta frå Sp i fylket er viktig.

– I og med at det er så mange i heile fylket som ser galskapen, vil fleire parti sjå at det ikkje vil gi innsparingar. Eg håper vi politikarar kan påverke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...