Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Engasjert smølaværing Cecilie S. Aspaas:

Brenner for organdonasjon

Si det for å bli det, er budskapet fra Cecilie Skomsøy Aspaas, som sto på stand og delte ut kjærlighet på pinne på selveste valentinsdagen, som stiftelsen Organdonasjon kuppa for å spre budskapet sitt i går. Foto: Robin Røkke

Torsdag ettermiddag sto en kvinne i grønn vest på kjøpesenteret på Hopen for å minne folk på at de kan være med og redde liv.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Cecilie Skomsøy Aspaas sto på stand for stiftelsen Organdonasjon.

– Jeg vil gjøre folk oppmerksomme på at det er donordag, og at de kan være med og redde liv. Det er en viktig sak, og mange trenger hjelp. I dag kan folk si til sine nærmeste: Ja til organgdonasjon.

– Hvorfor har du engasjert deg i dette?

– Det var tilfeldig. Jeg så en annonse på facebook. Jeg er ikke pårørende, og jeg har ikke noen erfaring med det. Det er bare en sak jeg brenner for, rett og slett. Det er for å hjelpe andre.

Det er opp til pårørende å avgjøre hva som skal skje med organene til en pasient som dør. Ikke alle har diskutert på forhånd.

– Jeg personlig mener at en bør si ja hvis en ikke har sagt nei, sier Aspaas - og hvis jeg har skrevet i helsejournalen at jeg vil, bør det gjelde foran ønsket til pårørende. Og har jeg bruk for organene mine når jeg er død? Nei.

– Hvis man ikke har uttalt seg, skal man ta det som samtykke?

– Ja, jeg synes egentlig det, for det er en lang venteliste, sier Aspaas.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...