Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Innlegg frå næringsminsteren:

Det er ikkje retorikk næringslivet i Møre og Romsdal treng

Norsk næringsliv går som det susar. Næring etter næring kan vise til rekordsterke tal. Det har ikkje vore lågare arbeidsløyse på ti år og eksporten veks i nesten alle fylker i landet. Det gir rett og slett ikkje meining at Noreg har eit skrikande behov for ein ny næringspolitikk.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Likevel har Arbeiderpartiet sitt mantra blitt at det er behov for ein meir aktiv næringspolitikk. For å illustrere behovet har Støre vist til havnæringane. Han kunne ikkje vald eit dårlegare eksempel.

Aldri har det vore betre kår for norske sjøfolk. Sjølv med ei krevjande tid for bransjen har talet på sjøfolk vore stabilt. Regjeringa har både styrka og lovfesta nettolønsordninga. Tala syner at politikken verkar.

Aldri har det vore eksportert så mykje sjømat som no. Det sikrar viktige arbeidsplassar og levande lokalsamfunn langs heile kysten.

Aldri har vi hatt fleire grøne fartøy. Verdas første gassdrivne fergjer, verdas første batteridrivne fergje og verdas første elektriske røktarbåt for oppdrett er ikkje bygd i Japan eller Singapore. Dei er bygd i Tomrefjord, på Omastrand og i Grovfjord. Noreg er i tet på grøn skipsfart.

Det går godt i dei norske havnæringane, men det inneber ikkje at vi skal lene oss tilbake. Tvert imot. Derfor har regjeringa sett som mål å halvera utsleppa frå innanriks sjøfart og fiske innan 2030. Det tvingar fram ny teknologi og gjer havnæringane til motoren i det grøne skiftet, samtidig som Noreg festar sin posisjon som havnasjon og skaper nye arbeidsplassar i heile landet.

Vi gjer det også mogleg for næringslivet å investere i teknologiutvikling. Sidan 2013 har løyvingane til havrelatert forsking auka med 75%. Det er ei styrking på over 2,2 milliardar kroner sidan 2013.

Havnæringa er i sterk vekst og er viktig for å trygge arbeidsplassar i bygd og by over heile landet. Regjeringa sitt mål er at Noreg skal halde på posisjonen som ein leiande havnasjon. Derfor la vi denne veka også fram ein oppdatert havstrategi med politikk for å utvikle eksisterande havnæringar vidare og hjelpe fram nye.

I landsmøtetalen til AP i 2018 lanserte Støre havrommet som eit satsingsområde for AP. I landsmøtetalen i 2019 blei havnæringane derimot gløymd då Støre summerte dei seks vinnarnæringane som Noreg skulle satse på. Det tyder på at det er meir retorikk enn politikk i AP sitt nye mantra.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...