Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Innlegg fra Ohrvik på Nordmørslista:

«Du hadde meg nesten der, Martin Kolberg. Men bare nesten»

Du kan ikke være med oss til «et nytt sykehus er på plass», for så å tro at vi skal akseptere at fødeavdelingen blir lagt ned når det nye sykehuset i Molde er på plass.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Jeg har gått i tog i dag.

Som medlem i LO er det nok ikke så rart å gå i tog 1. mai. Som ordførerkandidat for Nordmørslista er det heller ikke så rart å delta på et politisk arrangement. Men skal jeg være ærlig så var nok den viktigste drivkraften for å gå i tog i dag den samme som jeg tror det var for mange av de andre tusentalls menneskene som var møtt opp på arrangementet i Kristiansund i dag. Jeg er helt sikker på at årsaken til at oppmøtet slo alle rekorder for 1. mai-arrangement i Kristiansund på den våteste dagen som har vært i hele vår, er at nordmøringene fortsatt stiller opp for fødeavdelingen, barneavdelingen og sykehuset i Kristiansund.

Hovedtalerne hadde også fanget opp dette. Martin Kolberg hevdet fra talerstolen at han kjenner godt til kampen vår for lokalsykehuset, og at han støtter oss fullstendig.

– I løpet av kort tid vil Arbeiderpartiet fremme forslag i Stortinget om at fødetilbudet i Kristiansund ikke skal legges ned før et nytt sykehus er på plass, sa Kolberg.

– Før et nytt sykehus er på plass.

Du hadde meg nesten der, Martin Kolberg. Men bare nesten.

Du kan ikke være med oss til «et nytt sykehus er på plass», for så å tro at vi skal akseptere at fødeavdelingen blir lagt ned når det nye sykehuset i Molde er på plass. Avstanden til sykehus og fødeavdeling i Molde blir ikke plutselig akseptabel da.

Enten er du med oss, eller så er du mot oss.

Jeg er veldig glad for at engasjementet rundt sykehuset åpenbart er økende igjen. Men jeg er samtidig bekymret.

Er dette 2010 om igjen?

I 2010 samlet alle seg for å demonstrere for å beholde sykehuset. Bare for å bli tatt til inntekt for et «fellessykehus på Krifast».

Og da det ble besluttet å utrede fellessykehus trodde luringene som sto bak at de hadde vunnet. Men det sto ingenting om plassering i vedtaket. Bare at det skulle være faglig begrunnet.

I dag, i 2019, vet vi at «faglig begrunnet» har null verdi, ettersom både direktører og klinikksjefer er kjøpt og betalt, og mangler integritet til å si fra om at det de blir bedt om er uforsvarlig. De er villige til å la mødre og barn dø for å spare penger. Men Anja Cecilie Solvik i bunadsgeriljaen har rett når hun sier at overskuddet i en fødeavdeling er de barna som blir født.

Derfor skal vi ikke godta at fødeavdelingen blir lagt ned. Ikke i dag, ikke om 5 år og ikke om 10 år. Vi skal ikke la oss kjøpe av de som sier at de står ved vår side «inntil det nye sykehuset er ferdig».

Så billige er vi ikke. Vi er ikke like billige som direktører og klinikksjefer som lar seg kjøpe for penger som heller burde vært brukt til å drive lokalsykehus, fødeavdelinger og barneavdelinger.

Vi skal slåss videre. Så lenge som nødvendig.

Gratulerer med dagen!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...