Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Innlegg fra smølværing Sindre Holberg (Ap):

En sorgens dag - veien videre

Tirsdag demonstrerte smølakvinner mot nedbygginga av fødetilbudet på Nordmøre. Dagen etter bestemte styret i helseforetaket at de ikke skulle få viljen sin, og bestemte nedlegging i Kristiansund og sammenslått avdeling på sykehuset i Molde. Foto: Jørgen Iversen Lie

Kjære Nordmøringer. 27. mars 2019 vil for fremtiden være en svart dag på Nordmøre.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2019 kl 23:17

Dagen hvor kronestykker ble viktigere enn liv og helse. Dagen som ble selve manifestasjonen av den nedlatende holdning som har eksistert mot Nordmøre i mange år. Vi skal spare oss til fant og et fellessykehus som neppe blir noe av til slutt. Nedleggelsen av føden er starten på en kontrollert nedleggelse av Kristiansund sykehus. I 2025 sitter vi der med et nedslitt sykehus i Molde og nedlagt sykehus i Kristiansund, men intet nytt fellessykehus. Denne saken har det vært skrevet mye om, og mer vil komme.

Men for meg vil 27. mars 2019 også innebære noe annet. 27. mars er dagen hvor jeg fikk bekreftelsen på noe jeg har tenkt lenge. Nordmøre har intet i Møre og Romsdal å gjøre lenger.

Nordmøre er salderingsposten for Møre og Romsdal. Stadige kutt og nedskjæringer av offentlige tilbud. I en region med stor verdiskapning og betydning for fylket forøvrig, så føles det merkelig å bli sett på med slike nedverdigende blikk som vi i det daglige får.

Protesterer vi får vi beskjed om å ikke være så sint. Er vi stille får vi beskjed om at kuttene er til vårt eget beste. Som sindig nordmøring er jeg lei av denne nedlatende holdningen. Det er på tide at vi sier nok er nok.

Nordmøre har alltid hatt god kontakt med Trøndelag. Vi er et folk av likt lynne og vi lever mye godt av det samme. De fleste bedrifter på ytre har allerede et godt samarbeid nordover. En marin og maritim næring i stor vekst er næringsgrunnlaget for de fleste kommuner på kysten av Nordmøre og Trøndelag. Det er på tide å løfte dette samarbeidet ytterligere.

Noen vil kanskje si at vi må være forsiktige. Kanskje de tar fra oss mer? Hva da, vil jeg si? Hvordan kan vi få det verre i Trøndelag enn i Møre og Romsdal. Jeg tror ikke det er mulig. Det er på tide å starte arbeidet med å seriøst søke nordover. Fortrinnsvis Nordmøre i samlet gruppe, sekundært Smøla for seg selv.

Stå opp for Nordmøre, sindige Nordmøringer. Tiden er inne; Nordmøre til Trøndelag!

Les også:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...