Nordvest-Nytt AS

Far vedgår drapsforsøk på 15 år gammal son på Toten

Mannen som er sikta for drapsforsøk på den 15 år gamle sonen sin, vedgår handlinga. Det opplyser forsvararen hans, Håvard Fremstad, til NTB.

Guten vart livstruande skadd i ein valdsepisode i ein bustad på Kapp i Østre Toten onsdag morgon.

Den 15 år gamle guten vart etter hendinga flogen med luftambulanse til Ullevål sjukehus med livstruande skadar.

Politiet fekk melding om saka klokka 8.38 onsdag morgon. Fleire patruljar rykte ut til ei privatadresse på Kapp.

- På staden fann politiet ein livlaus 15 år gammal gut og sette i verk livreddande tiltak, sa politiinspektør Linn Hilde Fosso i Innlandet politidistrikt på ein pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Politiet arresterte deretter faren til 15-åringen. Ifølgje politiet vart han arrestert på udramatisk vis.

Erkjenner siktinga

Forsvararen til den sikta, advokat Håvard Fremstad, seier til NTB at det er ein alvorleg situasjon mannen sit i, og at han er prega av det, men at han er ved god psykisk og fysisk helse.

- Det har vore avhøyr i mange timar i ettermiddag. Det har skjedd på ein grei og ryddig måte. Han har forklart seg greitt, detaljert og veldig sjølvstendig, seier forsvararen til den sikta, advokat Håvard Fremstad, til NTB.

Ifølgje advokaten blir den sikta mannen sitjande i varetekt fram til fengslingsmøtet torsdag klokka 14. Mannen samtykker til fengsling og kjem ikkje til å møte opp i retten.

- Familietragedie

Politiinspektøren beskriv sjølve hendinga som ein dramatisk familietragedie som har ramma heile bygda.

- Eg vil forsikre om at politiet med alle tilgjengelege ressursar har sett i verk etterforsking i saka, og vi vil halde fram med etterforsking og avhøyr utover kvelden, seier Fosso.

Ho ønsker ikkje å gå nærare inn på kva som kan ha vore bakgrunnen for hendinga. Fosso opplyser til NTB at verken far eller son har vore i kontakt med politiet tidlegare.

Har sett krisestab

Eit vitne skal ha høyrt skrik og rop frå bustaden onsdag morgon, og han såg ei kvinne som ropte om hjelp, ifølgje Oppland Arbeiderblad.

Politiinspektør Fosso seier til NTB at ho førebels ikkje vil stadfeste om det var fleire personar til stades i bustaden.

Østre Toten kommune har sett krisestab som følgje av hendinga.

- Dette er ei tragisk hending som rammar eit heilt lokalsamfunn. Kriseteam og andre tenester i Østre Toten kommune følgjer opp alle dei ramma, skriv kommunen på nettsidene sine.

Ein 15 år gammal gut vart onsdag morgon funnen kritisk skadd etter ein valdsepisode i ein privatbustad på Kapp i Østre Toten. Guten vart flogen til Ullevål sjukehus i Oslo med livstruande skadar. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ein person er sikta for drapsforsøk etter at ein mindreårig person vart funnen kritisk skadd i ein privatbustad på Kapp i Østre Toten onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...