Nordvest-Nytt AS

FN: Rohingyaene i Myanmar risikerer folkemord

Det er alvorleg fare for at dei attverande rohingyaene i Myanmar kan bli utsette for folkemord, åtvarar FN-ekspertar.

- Det herskar framleis eit ønske om folkemord i Myanmar, og rohingyaene er i alvorleg fare for å bli utsette for folkemord, slår ei ekspertgruppe frå FN fast i ein rapport som skal leggjast fram for FNs menneskerettsråd tysdag.

Rohingyaene, som er muslimar, er ifølgje FN ein av dei mest forfølgde minoritetane i verda. Dei blir nekta statsborgarskap i det buddhist-dominerte Myanmar, blir ofte utsette for tvangsarbeid, har ikkje rett til å eige land og har avgrensa rettar på mange andre område.

Hausten 2017 dreiv regjeringsstyrkane i Myanmar rundt 800.000 rohingyaer på flukt til nabolandet Bangladesh, der dei framleis lever i overfylte leirar. Tusenvis av rohingyaer vart drepne, og hundrevis av landsbyar vart brende ned til grunnen i offensiven.

Ifølgje FNs høgkommissær for menneskerettar held overgrepa fram mot dei attverande rohingyaene i Myanmar.

FNs ekspertgruppe, som har samla bevis og informasjon i to år, har tidlegare konkludert med at dei øvste generalane i landet bør straffeforfølgjast for folkemord og lovbrot mot menneskja.

FN-ekspertane gjentar dette kravet i den siste rapporten sin og konstaterer samtidig at dei attverande rohingyaene i Myanmar lever under svært vanskelege forhold og blir utsette for forfølging. Derfor er det òg uforsvarleg å repatriere rohingyaflyktningar frå Bangladesh, meiner dei.

(©NPK)

Det er uforsvarleg å repatriere flyktningar frå rohingyaminoriteten frå Bangladesh til Myanmar, der dei risikerer folkemord, slår ei gruppe FN-ekspertar fast. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...