Nordvest-Nytt AS

Henrik Ingebrigtsen: - Hjartet seier 1500 meter, håpet seier 5000 meter

Henrik Ingebrigtsen (28) er innforstått med at han mest sannsynleg endar opp som ein 5000-meterløpar.

På kort sikt er det 5000-meteren i VM i Doha om nokre få veker som tel. Truleg blir den distansen satsingsmålet inn mot OL i Tokyo neste år òg. Det er ikkje sikkert at kroppen er klar for noko anna, og at valet gir seg sjølv, sjølv om Henrik helst skulle ha gjort som brørne Filip og Jakob og satsa på distansen han alltid har gjort.

- Hjartet mitt seier 1500 meter til OL i Tokyo, men håpet er 5000 meter, seier han.

Likevel er det med til dels skeptiske og dunkle tankar at han er kommen fram til at det truleg blir 5000 meter på han i fortsetjinga.

- Eg er litt oppgitt over kor mykje betre eg må vere for å bli konkurransedyktig heilt i toppen på 5000 meter. Eg føler ikkje at eg er god nok på 5000 meter til at eg kan kalle meg 5000-løpar, sa Henrik Ingebrigtsen til NTB då vi trefte han og brørne på høgdesamling i St. Moritz i Sveits for eit par veker sidan.

På lag med kroppen

Den eldste av løparbrørne har uansett vorte 28 år, og ofte er det slik at når løparar blir eldre så skiftar dei frå mellomdistanse til langdistanse.

Det som Henrik kvir seg for, er ikkje uvanleg.

- Du kan vere ein god 5000-meterløpar i minst ti år til?

- Ja, men då er eg avhengig av at kroppen speler på lag. Eg må knekke koden på kva kroppen toler og ikkje toler. Førebels har eg ikkje heilt klart det. Eg har fått ulike ting i trynet i dei siste sesongane, men eg føler ikkje at det er representativt, seier 28-åringen.

Han forklarer kvifor det er så små marginar mellom suksess og litt mindre suksess. Denne sesongen har det ikkje gått Henrik Ingebrigtsens veg. Resultata har ikkje stått i stil med ambisjonane.

- Bommar du berre bitte litt, så bikkar det over den eine eller den andre vegen. Opplegget er nær 100 prosent, og hadde eg no gått tilbake til desember, så hadde eg ikkje hamna i denne situasjonen eg er i no. Det er lett å lage ein god plan med fasiten i hand.

(©NPK)

Jakob (til venstre), Filip (midten) og Henrik Ingebrigtsen på samling i St. Moritz tidlegare i haust. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...