Nordvest-Nytt AS

Hongkong utset høyring av ny lov etter demonstrasjonar

Tusenvis demonstrerte onsdag i Hongkong i protest mot lova som gjer mogleg utlevering til Kina. Den politiske leiinga utset no den planlagde høyringa.

Allereie tidleg onsdag morgon stod trafikken fast på hovudfartsårene, og i sentrum var det kaos i gatene. Demonstrantane hadde som varsla omringa lokala til den lovgivande forsamlinga, der forslaget om den omstridde lovendringa skulle behandlast onsdag. Forsamlinga inne i bygningen blir dominert av Kina-vennlege medlemmer.

Klokka 8 lokal tid hadde fleire tusen demonstrantar fylt og blokkert hovudvegane framfor lokala der den andre høyringa av lovforslaget skulle i gang.

Så kom meldinga om at høyringa av den kontroversielle lovendringa er utsett. Den lovgivande forsamlinga kunngjorde berre at høyringa vil bli halden ein annan dag, ikkje kva dato som er aktuell.

Lovendringa gjer det mogleg å utlevere mistenkte i straffesaker til i Kina. Mange har ytra bekymring for at endringa i praksis vil bety å opne for å utlevere politiske aktivistar og sende Beijings meiningsmotstandarar i hendene på eit lukka kinesisk rettsvesen.

Fleire tusen demonstrantar blokkerte òg Lung Wo Road, hovudfartsåra frå aust til vest, som passerer kontora til Hongkongs leiar Carrie Lam. Hundrevis av politimannskap prøvde å halde unna fleire demonstrantar med åtvaringar. Lam står ikkje høgt i kurs hos opposisjonen etter at ho i fleire dagar på rad har avfeia alle krav om å trekke lovendringa. Over ein million demonstrerte mot forslaget søndag.

(©NPK)

Demonstrantar skaper kaos i gatene i Hongkong, her utanfor den lovgivande forsamlinga onsdag. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix

Demonstrantar skaper kaos i gatene i Hongkong, her utanfor administrasjonsbygningane onsdag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...