Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Smølakvinner aksjonerte:

Inviterer helsedirektøren til å gjøre en transportfødsel

En mengde frammøtte ville si fra om at kuttene ikke er til å leve med. Foto: Jørgen Iversen Lie

Smølværinger aksjonerte i ettermiddag mot nedprioriteringa av Nordmøre i helseforetaket tirsdag.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2019 kl 22:08

Mange folk møtte opp til en aksjon for å protestere mot nedbygginga av helsetilbudet på Nordmøre, og spesielt gjaldt det fødetilbudet som i et forslag til helseforetaksstyret blir fjernet fra Kristiansund. Forslaget skal behandles av foretaksstyret onsdag.

Her er et brev som er sendt til helsedirektør Espen Remme i Helse Møre og Romsdal:
«Invitasjon til å gjennomføre en transportfødsel.

Vet helseforetaket i Møre og Romsdal hva de gjør når de i styremøte 27. mars bestemmer at fødetilbudet på Nordmøre skal vekk? Vet de hva det innebærer å føde et barn? Vet de hva det vil si å ha fødselsangst? Vet de hva fødselsfaser og fødestillinger er? Vet de hva det vil si å føde under transport? Vi kan forsikre at veer kjennes. Det gjør vondt.

Vi er kvinner på Ytre Nordmøre. Vi vet og vi er redde.

Som representant for foretaket inviterer vi direktøren for helseforetaket til Smøla. Han skal få sjansen til å gjøre egne erfaringer. Vi stiller med fødesimulator, ambulansebil og båttransport. Vi stiller også med dårlige veier og manglende jordmor i følget. Vi garanterer ikke for været, men vi skal stille med kompetent helsepersonell og en god sjåfør. Båttransporten skal være forsvarlig.

Normal nedkomst i et svangerskap skjer vanligvis innen en tidshorisont på 5 uker. Når vi inviterer direktøren til å føde, skal vi la ham bestemme termin selv. Sett en dato, kom til Smøla og vi stiller opp.»

Brevet ble signert av mange kvinner under protestaksjonen i ettermiddag. Det ble også holdt appeller mot kuttet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...