Nordvest-Nytt AS

IS-kvinne med sjuk fireåring vil ikkje gi frå seg barna til norske styresmakter

Den norske kvinna (29) i Al Hol-leiren i Syria vil ikkje be norske styresmakter om å ta barna til Noreg, sjølv om sonen hennar er alvorleg sjuk.

Den norske kvinna (29) i Al Hol-leiren i Syria vil ikkje be norske styresmakter om å ta barna til Noreg, sjølv om sonen hennar er alvorleg sjuk.

Kvinna har ifølgje NRK rådført seg med advokaten sin og har komme fram til at ho ikkje vil sende barna åleine til Noreg, trass i sjukdommen til sonen.

- Etter ei konkret vurdering så har ho vurdert det slik at det vil utsetje barna for traume og belasting dei rett og slett ikkje vil tole, seier advokaten til kvinna, Nils Christian Nordhus til NRK.

Advokaten seier at han ikkje ser bort frå at kvinna vil vurdere saka annleis i framtida, på grunn av den alvorlege situasjonen den fireårige sonen hennar er i.

Kvinna har tidlegare trygla norske styresmakter om å hjelpe henne og dei to barna hennar, slik at dei kan komme tilbake til Noreg.

Men i eit brev til advokaten til kvinna har Utanriksdepartementet gjort det klart at dei berre kan hjelpe barna med å returnere, ikkje mora. Saka har lenge vore låst av at kurdiske sjølvstyrestyresmakter har nekta å skilje mor og barn, men denne veka opna styresmaktene for å losne på dette prinsippet, viss eit barn er alvorleg sjuk.

Fireåringen skal ha cystisk fibrose, som krev avansert behandling. Helsepersonell ved feltsjukehuset i Al Hol-leiren har konkludert med at dei ikkje kan gi fireåringen den behandlinga han treng.

Guten har vore internert saman med mora si og lillesøstera (3) sidan mars, då familien kom ut av IS-enklaven Baghouz. Mora er under etterforsking av Politiets tryggingsteneste, mistenkt for deltaking i ein terrororganisasjon. Ho nektar for å ha gjort noko gale.

(©NPK)

Advokat Nils Christian Nordhus seier at han ikkje ser bort frå at kvinna vil vurdere saka annleis i framtida, på grunn av den alvorlege situasjonen den fireårige sonen hennar er i.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...