Nordvestnytt AS

Kilde og Jansrud såg Paris vinne super-G-cupen

Verken Aleksander Aamodt Kilde eller Kjetil Jansrud klarte å tukte Dominik Paris i det siste super-G-rennet til sesongen.

Paris innfridde favorittstempelet og køyrde inn til siger i Andorra torsdag. Det var den tredje super-G-sigeren til 29-åringen frå Italia, og den sjuande verdscupsiger totalt denne sesongen.

Han vann med det super-G-cupen samanlagt for første gong.

Det er òg første gong sidan 2011 at ein nordmann ikkje har tatt heim krystallkula i disiplinen. Aksel Lund Svindal (tre sigrar), Jansrud (to) og Kilde (éin) har sørgt for norsk dominans i super-G dei siste åra.

Mauro Caviezel frå Sveits vart nummer to, medan austerrikske Vincent Kriechmayr tok tredjeplassen i rennet på torsdag.

Fornøgd Jansrud

Både Kilde og Jansrud hadde sjansen til å vinne samanlagtsigeren i super-G-cupen. For at det skulle skje, måtte Paris hamne fleire plassar bak nordmennene.

Jansrud var først ut av dei norske. 33-åringen har vore på pallen i tre av fire fullførte renn i super-G denne sesongen, og var ute etter ei god avslutning. Han køyrde feilfritt det øvste partiet, men hamna langt ut i fleire svingar nedover. Han enda han som nummer fire, 58 hundredelar bak vinnaren.

- Det var eigentleg veldig bra fram til den enorme kulen her. Eg flaug langt og det var spesielt digg å lande. Litt trøblete rygg og eg får litt vondt. Det er ein del av gamet, men det er ein av dei drygaste vi har hatt heile året. Eg mista litt rytmen og vart litt reservert, sa Jansrud til NRK.

Han vart med det nummeret fire også i super-G-cupen.

Adrian Smiseth Sejersted var siste nordmann utfor. Han tapte stadig nedover løypa, men i mål la han seg inn på plassen føre Kilde. Sjuandeplassen er sesongbeste for 24-åringen.

(©NPK)

Kjetil Jansrud klarte ikkje å ta super-G-sigeren torsdag. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix

Dominik Paris vann rennet torsdag og tok med det samanlagtsigeren i super-G-cupen. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...