Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Helikopter har fløyet inn gapahuk på et av Smølas høyeste punkt

Siste gjennomgang av oppdraget! Fv Einar Wikan, Smøla Nærings- og kultursenter KF, Ivar Skaget, Steinar Bakk, Thomas Farstad og Remi Hannasvik fra Byggtorget Smølabygg AS, pilot Hans Petter Melland og Lars Arne Moen fra Helitrans. Foto: Jørgen Iversen Lie

Fredag har helikopter fløyet inn seksjoner av en gapahuk som skal reises på toppen av Rosvollhaugen på innersida av Smøla.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Einar Wikan i Smøla Kultur og Næring har sendt et skriv om det swom er på gang på Rosvollhaugen:

«Her er det utsikt rett inn i det store verneområdet på Sør-Smøla, ut til Grip (og lenger enn det) samt panorama mot fjellrekkene på fastlandet. Det er Smøla kommune sitt prosjekt Naturarv Smøla som står bak tiltaket.

I forbindelse med Statens vernevedtak av store deler av øykommunen Smøla den 9. januar 2009, sto følgende i departementets pressemelding:
Utover de ordinære bevilgningene til forvaltning av verneområdene, avsettes
det 3 mill kr til forvaltningsrettede tiltak som oppsyn, skjøtsel, tilrettelegging og
utarbeidelse av forvaltningsplan. I tillegg skal det bevilges 7 mill kr til tiltak lokalt.

Smøla kommunestyre valgte å etablere et eget prosjekt som ble kalt Naturarv Smøla.
Kommunestyret vedtok at eierskapet til varemerket Naturarv Smøla
og alt som kreves for å realisere dette, ble lagt til kommunens utøvende
næringsorgan Smøla Næringssenter KF - og arbeidet startet i 2011.

Det ble gjennomført et forprosjekt som konkluderte med at en forutsetning av den infrastrukturen mv som ble etablert innenfor rammen av Naturarv Smøla skulle etableres med det klart prioriterte formålet å betjene bedriftenes produksjon av naturbaserte opplevelser.

Dagens tiltak kommer på bakgrunn av dette. Naturarv Smøla gjennomfører tiltak etter en operativ handlingsplan, og dette er den fjerde gapahuken som bygges i kommunal regi. Fra før er det bygd to på øyene Svanøya og Fuggeløya på vestsiden av Smøla, og en på fylkesvegen ut mot Veiholmen. Flere turstier har blitt rusta opp med hjelp av midler fra prosjektet, og god dugnadsinnsats fra bygdefolk rundt om på øya.

Einar Wikan har ledet prosjektet Natuarv Smøla siden starten.

Wikan sier det er bidratt med midler til flere tiltak, her nevnes arkitekttegninger til privateide fotoskjul, utforming og GPS-merking av kajakkløyper, tilrettelegging med infrastruktur på utpekte områder, messedeltakelser, markedsføring av Atlanterhavsuka osv.
Den største satsinga har allikevel vært bygging av arkitekttegnede gapahuker i kommunal regi. Dette har blitt veldig godt mottatt blant fastboende og turister, sier Wikan, som gleder seg til gapahuken på Rosvollhaugen ved Rosvoll Prestegard står endelig ferdig i mai. Det er arkitektfirmaet Biotope fra Vardø som har designet de ulike gapahukene, mens samtlige er bygd av Byggtorget Smølabygg AS.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...