Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Tidenes beste UKM for Aure og Smøla:

Prestasjoner med høy kvalitet

Foran, fra venstre:
Amanda Lervik Kvammen, Astrid Marie Lillehagen, Maria Ulfsnes, Emma Marie Olsen

2. rad fra venstre:
Emilie Rangnes Toven, Thea Christine Hjelen, Sophia Quick, Jonas Tuven, Sunniva Angelina Sundet Gulla, Heidi Fagerheim

3. rad:
Mari Skjølberg, Marte Rønningsbakk, Olav Magnus Løkken, Irene Skjølberg

4. rad:
Johan Kristian Roksvåg, Magnus Kristiansen-Lura, Even Utse

Bakerst:
Lotte B Skram, Ann Helen Stamnsve, Iver Fahle, Elise Lura, Vibeke Dahl Ulfsnes Foto: Magnus Antonsen

Nok en gang var det felles arrangering av Ungdommens kulturmønstring for Aure og Smøla. Sist lørdag fikk vi være med på fylkets beste UKM. Alt tilrettelagt av ungdommene selv.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2019 kl 20:26

Mange var påmeldt med dansenummer også i år. Her ser vi dansegruppa «A.T 5» fra Aure. Dansegruppa består av: Ane Kristine Ulfsnes, Birgit Follestad, Kaja Katarina Hestsveen, Mali Bergfall og Susanne Bjerkelund. Foto: Magnus Antonsen

Dette var syvende året at Aure og Smøla gikk sammen om å arrangere Ungdommens kulturmønstring. I år var turen kommet til Aure arena igjen, og i litt over to timer fordelt på to forestillinger, var vi vitne til et fyrverkeri av ungdommelig kultur. Fra en gryte som aldri blir tom.

Lotte Bjerknes Skram fremførte tre dikt som hun har skrevet selv. Imponerende. Foto: Magnus Antonsen

Astrid Marie Lillehagen har mange ganger deltat i UKM som danser. Denne gangen hadde hun jobben med å lede hele showet. Foto: Robin Røkke

Totalt var det 97 påmeldte ungdommer på denne mønstringa. Det aller meste foregikk via innslag fra scena, men det var også egen utstilling av ulike kunstverk. Disse ble presentert på storskjerm, under selve forestillingene. To forestillinger som varte i litt over to timer tilsammen. Programmet var godt sammensatt, og det var jevnt fordelt med deltakere fra Aure og Smøla. Også arrangørstaben består av ungdommer, som denne gangen var best representert fra Smøla.

UKM er en nasjonalt kultursatsing for ungdom i aldersgruppa 13-20 år. Hver kommune har sin mønstring, og fra disse er det et visst antall deltakere som videre til Fylkesmønstringa. I år skal denne arrangeres i Braatthallen i Kristiansund i tidsrommet 3. – 5. mai. Landsfinalen bruker å være i Trondheim, og for å komme dit er det et meget trangt nåløye.

Jonas Hjelanes deltok med en selvkomponert dans og sang. Foto: Magnus Antonsen

Klaudia Pieiach fra Aure deltok både med kunst og sang under årets UKM. Her fremfører hun sangen «I see fire». Foto: Magnus Antonsen

John Peder Kruse fra Smøla imponerte alle med sin versjon av «Tangled up in blue». Foto: Magnus Antonsen

Mye sang

Årets knippe av underholdere var som det bruker å være mye sang. Oppløftende å se at det er flere som danner band, og også at man tør å gå litt utenfor komfortsonen med ferdig playback. Selv om også sistnevnte er en viktig del av et slikt UKM. Mange gode vokale prestasjoner under årets UKM. Mye variert, innenfor mange genre.

Stort arangørkorps

Bak scena er det et stort arrangørkorps av ungdommer. Mye som ikke vises, for spente publikummere. Å få med unge i en slik arrangørstab er genialt i seg selv, og at ungdommene selv tar ansvar.

Juryen har mulighet til å sende tre sceneinnslag videre til fylkesmønstringa fra hver kommune. Det vil si tre fra Smøla og tre fra Aure. Man må også ta hensyn til hvor mange deltakere det blir fra hver kommune, og dette må settes sammen opp mot både utstillere, konferansierer og det som heter «Ung arrangør».

Nordvestnytt kommer tilbake med mer så snart avgjørelsen på hvilken innslag som går videre til fylkesfinalen blir kunngjort.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...