Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Stinn brakke på vårbasaren

Loddsalget gikk strålende. Mange flotte premier. Foto: Vidar Holm

Søndag 31. mars, etter at klokka var stilt inn på sommertid innimellom kraftige snøbyger, var det igjen klart for Smøla musikkorps sin årlige vårbasar i Vestsmøla Samfunnshus.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Det er ingen hemmelighet at korpsmiljøet på Smøla har krympet betraktelig de siste årene.

Rundt 200 personer med smått og stort hadde møtt opp på årets vårbasar i snøværet. Foto: Vidar Holm

Etterskolekoret bidro til å løfte en flott konsert enda et hakk. Foto: Astrid Neerland

Undertegnede spilte selv i Vestsmøla Musikkorps som i en periode talte over 60 medlemmer med smått og stort, drilltropp inkludert.

I tillegg fantes det korps både på Veiholmen, Innsmøla, Nordsmøla og Austsmøla i tillegg til janitsjarkorpset som fikk rekruttert fra skolekorpsene. I dag er det litt andre veien. Folk som spiller i janitsjaren trør til i Smøla Musikkorps. Turid Dalheim stilte sammen med allstedsværende Gunnar Nordheim på gitar og Kristoffer Rangnes på bassgitar

Men kvaliteten på det som er Smøla sitt musikkorps kan ingen komme å klage på.

Med en besetning i korpset på 19 medlemmer med folk i varierende alder og med varierende erfaring låter det utrolig bra.

Foto: Vidar Holm

Fra den yngste, andre års aspirant Johannes Andersen Strand, som ifølge mor Trine var så spent og forventningsfull at det ikke ble blund på øynene før etter klokken 12 i går til en av veteranene, Kjersti Andersen med flere tiårs fartstid i korps som kom stressende med antageligvis ei selvbakt pavlova noen minutter før konsertstart, er spranget stort.

Verdt å merke seg er også at dirigent Asgeir Gjøstøl klokker inn på 40 år som korpsdirigent i år.

Som alle vet kan ikke dirigenter tulle med takten, så Hr Gjøstøl hadde påpekt tidligere at det jo ikke var før til høsten det er 40 år med taktstokken.

Etter en kort introduksjon og opplysning om arbeidet i korpset samt årets mål for innsamling av midler, fremført av konfransier Jorunn Marie Jonassen, hvor penger som kommer inn via basar og korpsets deltakelse i rydding av plast i naturen skal gå til deltakelse på korpsstevne på Byneset utenfor Trondheim i Juni, sammen med 700 andre korpsmusikere startet konserten.

Innslagene bestod av en variert meny og kvaliteten var som nevnt upåklagelig.

I tillegg hadde korpset denne vakre vårdagen fått med seg Etterskolekoret, ledet av Ann Helen Stamsve til å supplere konserten.

Disse teller 15 medlemmer fra 1 til 4 klasse og ble stiftet da Smøla sin nye fellesskole åpnet i forfjor.

Koret opptrådte sammen med korpset etter en pause hvor folk fikk muligheten til å kjøpe lodd i et rikholdig lotteri, hjemmebakte kaker av alle slag, kaffe, riskrem, pølser og brus. Alt lagt til rette og gjennomført av tidligere korpsmedlemmer og foreldre av musikantene. Noen begge deler.

Apropos folk. Der ble både "journalisten" og arrangører virkelig gledelig overrasket!

Det ble stinn brakke, og hele basaren startet med at flere bord og stoler måtte settes ut i salen. Opp mot 200 med smått og stort, hadde møtt opp til vårens første musikkopplevelse på Smøla.

En gammel kopsmusikant får fremdeles klomp i halsen når et korps spiller eller marsjerer og at så mange hadde møtt opp tyder nok på at også andre setter pris på at det siste horn ennå ikke har stilnet på Smøla.

Vi håper det kom inn masse klingende mynt og knitrende sedler i korpskassen og skulle noen få lyst til å ta opp igjen instrumentet og gjøre come back som korpsmusikant eller begynne å lære seg kunsten er de nok hjertelig velkommen i korpset som langt i fra kun spiller marsjer.

Vel blåst Smøla Musikkorps! Håper våren etter hvert blir like fin som konserten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...