Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Teaterprestasjoner i Vihals Grendahus

Vellykket oppsetning av Ungdomslaget Nordlys på Vihals Grendahus. Hanne Berit Brekken deler ut blomster etter endt forestilling. Foto: Monika Wessel

Torsdag var det premiere på «To brødre imellom» på Vihals. De sju skuespillerne i Ungdomslaget Nordlys leverte så det holdt for en fullsatt, lattermild sal.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Manus er skrevet av den svenske komikeren Krister Classon og handler om to enslige, giftesyke brødre, Ingmar og Gustav. Sammen driver de en allsidig, men kanskje ikke helt vellykket bedrift på landet. Kommunen vil gjerne kjøpe stedet, og rådmannen og hans sekretær ankommer for å forhandle. Samtidig er håndverker «Kløna» kommet for å ordne en lekkasje på kjøkkenet. Ingmar ansetter en person fra NAV som han tror er et kjerring-emne, men som viser seg å være en mørkhudet mann, som også bringer sin barmfagre, russiske venninne inn i denne brokete forsamlingen. Plottet er fra begynnelsen av 2000-tallet, og det er tydelig at det er før mee-too-kampanjens tid. Kanskje er det heller ikke helt uangripelig korrekt i måten karakterene reagerer når de møter den mørkhudete Kim, men her gjøres det like mye, om ikke mer, narr av rådmann og håndverkere.

Rådmannen begynner å merke den fuktige kvelden (Odd Arne Kjørsvik) Foto: Monika Wessel

De sju skuespillere presterte alle på svært høyt nivå, noe som latterkulene i salen beviste gang på gang. Edvart Skar og Tor Arne Ulfsnes debuterte i denne 16. oppsetningen fra Ungdomslaget Nordlys. Edvart sjarmerte med et smil fra øre til øre, godt plassert i russiske Virenas barm og Tor Arne fremstår som en rolig og klok innflytter. Mats Torset spilte sjalu beiler med innlevelse, og russiske Virena snakket med så øst-europeisk aksent at det var overraskende å finne ut at hun faktisk het Sølvi Hyttnes. Den tørste rådmannen ble tolket av Odd Arne Kjørsvik, som spilte så overbevisende beruset at det må betraktes som et under hvis han ikke våknet opp fyllesjuk dagen derpå!

Det er likevel to prestasjoner som må trekkes frem spesielt. Marit Berg var rett og slett et fyrverkeri som den kommuneansatte, løsslupne Hjørdis. Og Stig Are Mæles tolkning av håndverkeren Kløna kunne ikke vært gjort bedre med lønnsslipp fra Nasjonalteateret. Skuespillerprestasjoner på skyhøyt nivå fra begge to!

Foto: Monika Wessel

Har du enda ikke fått billetter til dagens eller morgendagens oppetning er det bare løp og kjøp!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...