Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Heftig valgkamp for plass i ungdomsrådet:

«Make Smøla great again»

Thomas Bergseth ville holde en appell for Linus Kjønhaug, som stilte som kandidat til en kampvotering om nestledervervet. Bergseth har erfaring med å gå i samme klasse som broren til Linus Kjønhaug, og Bergseth mente at Linus Kjønhaug er arvelig belastet med å være god til å snakke for seg. Appellen gikk rett hjem hos velgermassen, og Linus Kjønhaug ble nestleder i ungdomsrådet. Foto: Robin Røkke

Fredag var det valgkampstemning i Smølahallen med anslag til amerikanske tilstander.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Hvert år skal det velges nye representanter til Smøla ungdomsråd, og fredag var elever fra 7. trinn og oppover samla på tribune i Smølahallen for å velge representanter for ungdommen.

Mange gode intervjuer

Velgermassen ispedd noen kandidater fikk varme opp med quiz på forhånd mens valgkomiteen gjorde de siste hektiske vurderingene av listeforslaget fra komiteen. Da komiteen kom fram for å presentere forslaget, var det klart at dette var en vanskelig jobb.

I en av garderobene i Smølahallen har valgkomiteen intervjuet kandidater til rådet. Komiteen fikk deretter den vanskelige jobben med å sette opp en forslagsliste. Avdelingsleder Ann Helen Stamnsve ved Smøla kulturskole kom med gode råd og innspill. Videre: Elias Knutsen (15, avtroppende medlem i ungdomsrådet), Ester Annie Brende (16, avtroppende leder i ungdomsrådet), Kristin Osen (16, avtroppende nestleder) og Tine Elise Leonhardsen Tuven (18, ekspertmedlem i komiteen). Foto: Robin Røkke

– Nå har vi sittet og svettet for å komme frem til det beste forslaget. Men det er bare et forslag, sa Ann Helen Stamnsve fra kulturskolen.

– Det har vært så vanskelig. Det har vært så mange gode intervju. Det går på alder og kjønn. Dere som ikke er satt opp, må stille imot, sa Tine Elise Leonhardsen Tuven, ekspertmedlemmet i valgkomiteen.

Nathan Elias Rokstad Sætran (14, t.v.) konstaterer at det er valgkamp, men han seier at han ikke akkurat er så opptatt av ungdomsrådsvalget. Daniel Contemprato Sundet (14) vet ikke helt hvem han vil stemme på, kanskje en fra klassen. Begge gliser på spørsmål om det er ok å få litt fri fra skolen. Foto: Robin Røkke

– Ja, dette har vært vanskelig, sa avtroppende leder Ester Annie Brende da hun presenterte forslaget. Til leder ble det foreslått Lone Kjønø Soleim, som Brende sa at ville gjøre en god jobb.

– Tilfeldigheter spiller inn

– Om du blir valgt eller ikke, så vil vi ha deg med. Da kan du stille neste år. Det er litt sånn i valg, det er tilfeldigheter som spiller inn, sa Stamsve til forsamlingen.

Det ble tatt en pause der andre kandidater meldte seg, og det var rift om plassene til flere av vervene.

Før hver avstemming, som ble gjort anonymt med lapper, kunne kanidaten eller noen på kandidatens vegne holde appell. Linus Kjønhaug hadde sin valgkampsjef i Thomas Bergseth, som greide å vinne både latter og rungdende applaus på vegne av Kjønhaug den yngre, som Bergseth har gått i klasse med broren til.

– Rådet trenger noen som er litt mindre til å snakke for seg, sa Kjønhaug, med sikte på alderssammensetningen i ungdomsrådet, og der det så ut til å være noe overvekt av de eldre ungdommene.

Heidi Fagerheim holdt en engasjert appell der hun lovet å gjøre Smøla «great again!».

Kulturskolens Ann Helen Stamsve oppfordret til å tenke helhet i rådet.

– Tenk kjønn, geografi og alder. Ikke tenk «kompiser», sa hun.

Elise Lura (nr. tre f.v.) ble valgt til medlem i ungdomsrådet for to år etter kampvotering. Foto: Robin Røkke

Her er ungdomsrådet

Slik er ungdomsrådet i Smøla 2019/2020.

Leder: Lone Kjønø Soleim;
nestleder: Linus Kjønhaug;
sekretær: Maja Sørlie;
medlem 2 år: Elise Lura;
medlem 2 år: Karina Lervik;
medlem 1 år igjen: Magne Kristoffersen Tuven;
medlem 1 år igjen: Lasse Lura Kjønhaug;

1. varamedlem: Vegard Baadnes;
2. varamedlem: Sunniva Gulla;
3. varamedlem: Heidi Fagerheim;
4. varamedlem: John Peder Kruse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...