Nordvest-Nytt AS

Noreg ferdig med første Eurovision-prøve

Medan Sverige hadde store startproblem, leverte Noregs KEiiNO ein solid førsteprøve før semifinalen på torsdag i Eurovision Song Contest i Tel Aviv.

Den norske gruppa går på som framføring nummer 15 av 18.

Svenske John Lundvik er blant dei største favorittane i årets konkurranse. Han fekk starten på framføringa si utsett med mellom fem og ti minutt på grunn av det som syntest å vere tekniske problem med kulissane, men makta likevel å levere ei overbevisande framføring.

Seinare onsdag er det juryfinale, den andre prøva som dannar grunnlaget for fagjuryane til dei ulike landa.

- Det verkar som om utfordringa vår er å overtyde juryane. Så får vi sjå korleis det går, seier Tom Hugo Hermansen til NTB.

Videoen til den norske låten, «Spirit in the Sky», er den femte mest strøymde av Eurovision-låtane på YouTube. Tilsvarande er han nummer seks på Spotify. Og i ei avstemming blant Grand Prix-klubbane kom det norske bidraget på ein fjerdeplass.

KEiiNO er i tillegg til Hermansen sett saman av Fred Buljo og Alexandra Rotan.

(©NPK)

Tom Hugo Hermansen, Alexandra Rotan og Fred Buljo utgjør KEiiNO. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ein «Arktisk løvenes konge». Slik karakteriserer KEiiNOs Alexandra Rotan sceneshowet på førehand. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tom Hugo Hermansen (til venstre), Alexandra Rotan og Fred Buljo i KEiiNO under den første prøven før semifinalen torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...