Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Krise-varsel fra lokallaget i helsesaken:

Aure Høyre vil møte statsministeren

Statsminister Erna Solberg (H) og den borgerlige flertallsregjeringen. Foto: Torbjørn Kjosvold, Forsvaret

«Det haster virkelig med å få ryddet opp i denne saken, derfor håper vi du kan møte våre utsendinger med det aller første», skriver Aure Høyre i brev til statsminister Erna Solberg (H).

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 08:16

Aure Høyre ber statsministeren om hjelp i et brev. Nordvestnytt gjengir brevet her:

Styret i Aure Høyre

v/styreleder Endre Leira

Kultarbergvegen 8, Sagvågen

6694 Foldfjorden

Aure den 8.mars 2019

Statsminister Erna Solberg

Varsel fra et oppegående lokallag i Høyre!

Gode Erna,

I dag skriver vi noen ord til deg og ber om din hjelp.

Det som nå er i ferd med å skje som en følge av delfinansieringen for det nye sykehuset i Romsdal og Nordmøre, må bare benevnes som en ubotelig katastrofe.

Et av de mest håpløse forslagene for å «spare» penger til driften av HMR HF,

er å legge ned Aure Rehabiliteringssenter.

Her påstod administrasjonen i HMR HF, at en kunne «spare» opp til 10 mill kr.

Dette ble så grundig imøtegått av fagfolkene innen rehabilitering, at adm.dir. Espen Remme for noen dager siden, innrømmet at det trolig ikke kunne dokumenteres en eneste innspart krone på å legge ned Aure Rehab.

Aure Rehabiliteringssenter i Aure, Mork Senter i Volda og det delvis privatfinansierte Muritunet i Valldal, er tilbudet som finnes innen rehabilitering i Møre og Romsdal i dag.

Aure dekker tilbud i hele Møre og Romsdal, samt deler av Trøndelag, mens Mork Senter og Muritunet, er institusjonene som supplerer dette viktige tilbudet, innen rehabiliteringsbehovet.

HMR HF kjøper hvert år tjenester av Muritunet for millioner av kroner.

Aure Rehabiliteringssenter og Mork Senter har til enhver tid fullt belegg.

Med andre ord: Behovet for rehabilitering er tilstede og vil bare øke på i tiden som kommer.

Aure Rehabiliteringssenter er veldrevet, og gir et meget godt tilbud overfor de pasientene. Aure Rehabiliteringssenter har i alle år overholdt sine budsjettrammer.

Å legge ned spesialisert rehabilitering, før nytt tilbud er oppbygd og i drift, samsvarer ikke med uttalte nasjonale målsettinger.

Nå går vi inn i en tid med valgkamp for kommune- og fylkeskommune. Aure Høyre har helt frem til nå, hatt ambisjoner og tro på at vi skulle lykkes med å få inn mange representanter i kommunestyret. Vi har etablert en knallgod liste, med riktig god fordeling på alder, kjønn og bosetting i kommunen vår.

Ja, alt ligger til rette for å ta tilbake hegemoniet, og få en høyre-styrt Aure kommune igjen.

Men dessverre ser det nå ut til at dette vil bli fullstendig rasert.

Ved forrige korsvei var det sykehusstriden som sørget for fullstendig valgfiasko for høyre i M og R. Denne gangen vil forslaget om å legge ned det meget veldrevne Aure Rehabiliteringssenter bli årsaken til en valgfiasko!

Å stå på valgkamp-stand å skulle «forsvare» et slikt håpløst vedtak, det er dømt til å mislykkes. Du er vår øverste ledestjerne i høyre, du leder en regjering hvor høyre er det største partiet. Det kan vel også sies at Norge går så det «griner».

Da blir det enda mer håpløst å skulle argumentere overfor potensielle høyre-velgere – vi kommer ikke til å nå frem med vårt budskap. Absolutt ingen forstår vedtaket om å legge ned Aure Rehabiliteringssenter. Behovet er tilstede, kunnskapen og fagfolkene er der, alternativt og nytt tilbud er ikke etablert, og AS Norge har i høyeste grad råd til å opprettholde driften av senteret.

Vi ber deg derfor om et møte gode Erna. Lillian Elise Wessel er en av våre mest erfarne høyrepolitikere, og hun har i tillegg vært øverste leder ved Aure Rehabiliteringssenter i flere tiår.

Vi har et berettiget håp om at du vil møte Lillian og vår unge ordførerkandidat på Aure Høyre sin valgliste – Henning Torset.

Det haster virkelig med å få ryddet opp i denne saken, derfor håper vi du kan møte våre utsendinger med det aller første.

Med vennlig hilsen

styret i Aure Høyre

Endre Leira

styreleder

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...