Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Etterlengtet veiåpning i Kjørsvikbugen

Endelig har de to oppdrettsanleggene på Bioparken fått en vei som er tilpasset formålet.

SL-maskin sørget for en høytidelig "ramme" rundt arrangementet med gravemaskiner som har bidratt i veibyggingen. Foto: Monika Wessel

Varaordfører Hanne Berit Brekken (Ap) klippet snor i striregnet, under en triumfbue konstruert av to gravemaskiner.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

“For Aure kommune var det å viktig å få på plass en ny vei til Bioparken. Satsing på næring skal ha høy prioritet i en kommune, og denne veien er et bevis på at Aure kommune vil legge til rette gode forhold både for eksisterende bedrifter, men også for eventuelle nye. Vi er heldige som har bedrifter i vekst i Bioparken, og vi håper at ny vei er med på å gi ny giv og bedre rammevilkår for dere som har virke der”, sier Brekken i åpningstalen.

Ti år etter at behovet for ny vei fremsto som klart, ble altså veien ut til Bioparken på Tjeldbergodden åpnet i dag. Selv om den nybygde veien i seg selv har perfekte kurver, har veien frem til byggeperioden startet vært, om ikke kronglete så i alle fall lang. Allerede i 2009 gjorde kommunestyret vedtak om å revidere reguleringsplan for Bioparken for å finne trasé for ny vei.

Brekken forteller videre: “Planarbeidet skulle også utrede og foreslå vegtrase og lokalisering av framtidig fergekai for eventuelt fergeløsing til Hitra. I tillegg skulle reguleringsarbeidet foreslå adkomst mellom hurtigbåtkaia og den planlagte fergekaia. Så gikk tida. I mai 2016 vedtok Aure kommune ny reguleringsplan, og det ble lagt inn 12,3 millioner kr i Økonomiplan for 2017-2020 for bygging av vei til Bioparken. Konkurranse for entreprenører ble så gjennomført, og valget falt på SL Maskin.”

Brekken avslutter sin tale med å takke grunneiere, Tjeldbergodden Utvikling, SL Maskin og de som arbeider på de to anleggene for et godt samarbeid. “SL Maskin er et firma som det er lett å samarbeide med, de er svært profesjonelle og innehar høy kompetanse. De leverer god kvalitet, uten at byggherre behøver å stå over de hver dag. Vegen som i dag åpnes legger til rette for allerede etablerte bedrifter i Bioparken, og vi håper den er med på å dra flere nye hit”.

Jan Erik Kjønsvik fra Aure Kommune, Ove Stormyr fra SL-maskin og varaordfører i Aure, Hanne Berit Brekken. Foto: Monika Wessel

Striregnet la ingen demper på gleden da veien ble erklært åpnet. Rundt 30 personer hadde møtt opp. SL Maskin fortsatte feiringen med matservering for alle ansatte, næringssjef, varaordfører og mange andre involverte på sitt kontor på Tennhaugen. “Vi har hatt 5-6 mann på denne jobben daglig siden mars 2018, sier daglig leder Ove Stormyr. “Vi har hatt et svært godt samarbeid med kommunen, som har vært veldig profesjonelle i dette prosjektet, og vi har brukt lokale underleverandører som Sagli Elektro, som har gjort en flott jobb med lys langs veien. Vi har også lagt klart for fiber hvis behovet skulle melde seg på Bioparken. Jobben har i det hele tatt gått veldig problemfritt vil jeg si. Vi har måttet forholde oss til arkeologiske forhold, men sikringen av disse har gått helt fint gjennom forsiktige sprengninger og ved å unngå områder med registrerte og påviste fornminner”.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...