Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Innlegg fra Pål Farstad (V):

Høie må vise muskler

Innsender Pål Farstad (V). Foto: Foto: Venstre

Orkidé-leder Kjell Neergaard og de andre nordmørsordførerne fortjener honnør for deres fasthet. De har stått opp og vist muskler i spørsmålene om framtida for fødetilbudet i Kristiansund og rehabiliteringstilbudet i Aure. Nå er det helseminister Høies tur til å vise muskler. Han må hindre nedleggelse av fødetilbudet i Kristiansund.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Den 27. mars var mange vitne til en selsom styrebehandling i Helse Møre og Romsdal. Det er god grunn til å reagere på den slette møteledelsen og den enestående arrogante behandlingen av saken. Sjelden har jeg hatt en slik følelse av å være med på presentasjoner og fortellinger som er tilpasset et ønsket utfall av en sak.

Til tross for konstruktive innspill og advarsler fra politikere av alle farger, med krav om å avvise Espen Remmes forslag om å legge ned fødetilbudet i Kristiansund, valgte styret å sette samarbeidet mellom helseforetaket og nordmørskommunene på spill. Ja, heller ikke rådet eller kravet fra et samlet fylkesutvalg om å slå ring om fødetilbudet på Nordmøre gjorde inntrykk på styret.

Styret er selvsagt i sin fulle rett til å gjøre sine isolerte vurderinger og beslutninger, men styrets manglende vilje og evne til å være lydhør vil sannsynligvis få konsekvenser som de ikke overskuer. Ingen kan si at det manglet varsler.

Venstre ønsket ikke foretaksmodellen da den ble innført. Det vi var vitne til i helseforetakets styrebehandling bør være den beste søknad om å få foretaksmodellen skrotet. Men det er langsiktig. Først må helseministeren rydde opp i det rotet som nå er skapt av Helse Møre og Romsdal. Det har jeg bedt Venstres helsepolitiker på Stortinget, Carl-Erik Grimstad, bidra til. Det er ikke godt nok at helseministeren i Stortingets spørretime dekker seg bak helseforetaket.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...