Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

I fire av ti kommunar på Nordmøre er det fleirtal for å «melde flytting» til Trøndelag

Ordførarane seier dei tar ønsket frå folket alvorleg.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Ei undersøking gjort for Tidens Krav viser at 49 prosent av innbyggarane i dei ti kommunane på Nordmøre heller vil vere ein del av Trøndelag. 38 prosent vil bli verande i Møre og Romsdal, skriv Klassekampen.

I fire kommunar – Aure, Kristiansund, Smøla og Halsa – er det fleirtal for å slutte seg til trønderane. Halsa har allereie vedtatt å byte fylke frå nyttår.

– Dette må vi ta på alvor. Veljarane forlanger svar, seier ordførar Kjell Neergaard (Ap) i Kristiansund. Han meiner politikarane i regionen saman bør diskutere fordelar og ulemper og korleis ein skal sikre ei godt demokratisk forankra avgjerd.

– Når to tredelar av innbyggarane ønsker ein annan regiontilknyting, er ikkje det noko vi kan kimse av, seier kollega Ingunn Golmen (Sp) i Aure.

Professor emeritus Reidar Almås seier framtida til Møre og Romsdal er usikker dersom kommunane melder overgang til Trøndelag.

– Dei berga seg med eit nødskrik i førre runde av regionreforma. Mister dei ein betydeleg del av fylket til Trøndelag, kan dei bli for små til at regjeringa meiner det er berekraftig som eige fylke, seier bygdeforskaren. (NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...