Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Invester i samlivet

Elisabeth Finset vil forebygge samlivsutfordringer i regionen og har tatt initiativet til samlivskurset på Søvasslia. Foto: Monika Wessel

- Mange tror at for å delta på et slikt kurs må man ha store problemer i forholdet, men slik er det jo absolutt ikke.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Elisabeth Finset kom til Aure for 6 år siden, og selvfølgelig var det kjærligheten som fikk henne hit. Hun kommer fra Askøy utenfor Bergen og jobber nå som lærer på Aure barne- og ungdomsskole. Jobben som lærer er litt av bakgrunnen for at hun nå har tatt initiativ til et samlivskurs.

- Jeg brenner for at folk skal ta vare på og investere i forholdet sitt. Forholdet er jo en veldig viktig byggestein i samfunnet. Ikke minst for barna. I noen tilfeller går jo samlivsbrudd ut over barn og unge. Mange tror at for å delta på et slikt kurs må man ha store problemer i forholdet, men slik er det jo absolutt ikke. Det er for alle par. Alle som er i et samliv. Typisk tenker man at det er for de som virkelig sliter, men for disse er det andre kanaler som gjelder. Dette kurset er for alle par som ønsker å ta vare på forholdet sitt og forebygge misforståelser i kommunikasjon for eksempel. En investering i forholdet rett og slett. Det er svært få forhold som er hundre prosent harmoniske og sunne til enhver tid.

Den store utfordringen er kanskje å få med seg mannen. Hva er det som gjør at mannen ikke vil delta?

- Terskelen er veldig høy for menn om å søke hjelp generelt har jeg inntrykk av. Bare se på det med å gå til legen for eksempel …Dette kurset er jo ikke hjelp egentlig da, det er like mye informasjon og tips til et godt parforhold. Kurset er ikke lagt opp slik at du skal dele høyt med alle. Det blir et foredrag fra samtalesenteret i hver bolk, deretter skal paret samtale innad som par. Vi skal ikke ha noen deling i plenum slik som kanskje mange ser for seg - og frykter. Se på det som å få hjelp til å snakke sammen og undervisning som setter i gang gode samtaler om ulike tema.

Elisabeth skal selv delta på kurset, men det er kursledere fra Trondheim Samtalesenter som skal holde kurset, basert på John Gottmans bok «Hemmelighetene bak et lykkelig parforhold». John Gottman er en verdenskjent amerikansk samlivsforsker som har forsket på samliv i over 40 år. Over 3000 par har vært involvert.

På kurset lærer du blant annet:

Å styrke kjennskap til hverandre

Å bygge vennskap og tillit

Gjenkjenne og møte invitasjoner

Konfliktløsning

Å støtte hverandre

Utvikle felles historie, verdier og mål

Kurset arrangeres av NLM Aure, Aure Sokn og Trondheim samtalesenter, men Elisabeth understreker at kurset ikke har noe religiøst innhold.

Kurset holdes på Søvassli Ungdomssenter og leirsted 5. – 7. april 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...