Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Moren døde på grunn av kreft forrige uke:

Klar til bøsseaksjon for viktig sak

Tove Rokstad (t.v.) og Kari Nordseth har fylt nesten alle rodene, bare Råket og Edøya manglet fredag formiddag, forteller kreftaksjonistene. Foto: Robin Røkke

12. mars er det bøsseaksjon og krafttak mot kreft for tredje gang på Smøla.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Tove Norøm Rokstad og Kari Nordseth organiserer Krafttak mot kreft - Smøla, og mange smølværinger har stilt seg positiv til gå med bøsser på tirsdag, forteller de til Nordvestnytt.

Damene var fredag i innspurten med å planlegge, og dette er noe de har gjort før. Rokstad har vært med i tre år og Nordseth ble med i fjor.

– Det berører alle

– Det berører alle på et vis, sier Rokstad. – Jeg er opptatt av det fordi jeg har hatt kreft i familien. Derfor ser jeg hvor viktig det er. Mange overlever kreft på grunn av forskning. Det hjelper, sier Rokstad.

– Og mange får det bedre etter behandlingen, sier Nordseth. – Ironisk nok døde moren min av kreft forrige uke. Det blir ikke mindre viktig da. Jeg lurte på å si til Tove at jeg står over, men så tenkte jeg: farken heller, dette er viktig. Dette bare understreker det Tove sier. Vi kan ikke gi oss nå.

Det er flere måter å gi penger. Enten kan folk være klare med penger, eller så går det an å Vippse til et eget Vipps-nummer for aksjonen på Smøla, som folk får av bøssebærerne. Næringslivet blir også innvitert til å gi digitalt på en egen side via Krafttak mot kreft - Smøla på Facebook.

– Og all ære til bøssebærerne, og mange av dem er veteraner, sier Rokstad.

På aksjonen i fjor kom det inn 89 208 kr på Smøla.

Tema: Kreftformer med lav overlevelse

Ifølge et infoskriv om årets innsamlingsaksjon ønsker Kreftforeningen å samle inn midler til kreftforskning som bidrar til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Sju av ti nordmenn overlever kreft, men det er store forskjeller. TO av ti overlever lungekret og færre enn en av ti overlever bukspyttkjertelkreft.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...