Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Kommunestyret skal avgjøre fiksing av tribunen på Gurisenteret:

Tribunen kan utgjøre fare for mennesker, ifølge rapport

Denne benken så ut til å være verst rammet. Det brune feltet på benkesetet er bunnen av toppbordet som lå løst på ryggen. Foto: Robin Røkke

Etter kostnadsoverslaget som Gurisenteret har fått henta inn, vil det koste 800 000 kr ink. moms å reparere og forbedre den råtnende tribunen på Edøy.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Ikon Arkitekt og Ingeniør ved Ingar Iversen og Smøla Trelastlager ved Eivind Bikhals undersøkte råteskadene senhøstes i 2018, ifølge skriv til kommunen fra Ikon.

De undersøkte på oppdrag fra Gurisenteret.

Her ser en bilde av skade på tribune på senteret med mulig løsning på hvordan en skal unngå framtidig råte. Foto: Ikon/Gurisenteret

De fant omfattende råteskader på mange ryggbjelker i trappeområdene, og noe råteskade under dekkbjelken på toppen av ryggbjelkene. Bjelkene er utført som krysslimt bjelke med fem lag, hvor det ytterste bordlaget består av lerketre, og de tre innerste består sannsynligvis av bartre. Lerkebordene (ytterhuden) er for det meste uskadd, men den indre 3-lags kjerne har fra mindre til store råteskader i området trappene. Noen bjelker har så omfattende skader og svekkelse i opplagringspunktene og innfestingen a t de kan løsne/svikte. Sittebenker og tremmedekke er festet til ryggbjelken, og svikt vil kunne medføre fare for mennesker og skade på den underliggende taktekkingen.

Rapporten fra Ikon er tydelig på at det må repareres:

Det vurderes ikke forsvarlig å fylle tribunen med publikum - i alle fall ikke i enkelte stolrekker - før utbedring sikreing er foretatt.

Årsaken til råteskaden synes å være mangel på beslag for å hindre fuktinntrenging i bjelkene og lufting i overkant av bjelkekonstruksjonen. Dette sammen emd den krysslimte kjernen i bjelkene og treslag som viser seg å trekke til seg vann.

Utbedringer kan gjennomføres på flere måter, alt fra utskifting til nye og konstruktivt bedre ryggbjelker, til enklere reparasjon og utbedring uten omfattende demontering, ifølge vurderingsskrivet.

Det er det kommunale foretaket Smøla Kultur og Næring som drifter Gurisenteret. Kommunestyret behandler saka 21. februar 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...