Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Innlegg fra reiselivsdirektør Pål Farstad:

Mat og kultur blir stadig viktigere for reiselivet

Reiselivsdirektør Pål Farstad fotografert som Venstre-politikar nyleg då han tok til orde for rotfruktdyrking på Smøla. Foto: Robin Røkke

«Lokal mat og kultur er solide ingredienser i reiselivet».

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Visit Nordmøre og Romsdal jobber hele tida for å få flere tilreisende til vår region, og vi jobber for å få de til å bli her lengre og legge igjen mer penger. Det er knallhard konkurranse om å lykkes i dette arbeidet, og skal vi være blant vinnerne må reiselivet kontinuerlig utvikle nye attraktive produkt og opplevelser – hele året.

Systematisk arbeid gjennom reiselivsplaner, og konkrete tiltak og oppfølginger av slike planer, er helt vesentlig for å lykkes. Mange kommuner gjør et godt reiselivsarbeid, og Møre og Romsdal fylkeskommune og Innovasjon Norge er betydningsfulle aktører for reiselivsutvikling i fylket.

Et av de viktigste og mest spennende prosjektene som nå er satt i gang, er «Reiseliv, mat og kultur i Møre og Romsdal». Viktige aktører i dette er nettopp fylkeskommunen og Innovasjon Norge.

Lokal mat og kultur er solide ingredienser i reiselivet, og må kobles enda tettere sammen enn i dag. Av totalt fire lokale samarbeidsprosjekt i fylket som har fått midler fra «Reiseliv, mat og kultur», er tre fra vårt område. De tre er «Smaken av Smøla», «Opplev Tingvoll» og «Opplevelser i fossenes rike». Sistnevnte er naturligvis Sunndal.

Alle disse samarbeidsprosjektene i sine tre respektive kommuner har hovedaktører og partnere som borger for kvalitet og evne til å gi et reiselivsløft. Vi i destinasjonsselskapet heier på de prosjektene som nå har fått tillit, og ser fram til at de bidrar positivt for reiselivet i egen kommune, på tvers av kommunegrenser og for hele regionen. Det som er bra for Smøla, Sunndal og Tingvoll er bra for hele regionen.

En tettere kobling mellom mat, kultur og reiseliv kan vise seg som en suksessoppskrift for å få enda flere til å komme til vår del av landet for å oppleve noe ekstraordinært. Vi har mye å tilby, men mer må til hvis vi skal være blant reiselivsvinnerne.

Og så må vi hele tida ta med oss at reiselivsprodukt og tilbud som blir utviklet for tilreisende, også gjør våre nærmiljø mer attraktive for oss som bor her og de vi ønsker skal flytte hit.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...