Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Narkodømt Smøla-mann fikk straffreduksjon fra 1 års fengsel til 90 dager

En mann i 30-åra fra Smøla må sone 90 dager i fengsel etter at han kjøpte nær 40 g amfetamin, rundt 2000 rivotril- og valiumtabletter samt 3,66 g hasj.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Han hadde vært på handletur i Oslo, og mannen tilsto i Nordmøre tingrett. Han ble tatt med stoff i en drosje i Kristiansund.

Normalt skulle han sittet 6 måneder i fengsel kun fordi han hadde 1466 tabletter rivotril. Tidligere har en lagmannsrettsdom satt normalstraffen for 1100 tabletter rivotril til 5-6 månder fengsel. Amfetaminmengden på 37,87 gram, som mannen hadde, skulle normalt gi 5 måneders fengsel. Valiumtablettene skulle isolert sett gitt fengsel i 120 dager, og hasjmengden skulle gitt bot, ifølge dommen.

I utgangspunktet skulle mannen da vært straffet med ett års fengsel, ifølge domstolen.

Han fikk først fire månders strafferabatt for tilståelsen. I tillegg har saken ligget og ventet i 2 år og nesten 7 måneder før den ble brakt for retten. Dette er et klart brudd på menneskerettighetene til mannen, ifølge dommen. I Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen står det at enhver har «rett til en rettferdig og offentlig rettergang innen rimelig tid».

Påtalemyndigheten har ikke opplyst hvorfor saken ikke kom opp før nå.

Ved normal saksgang ville mannen ha sonet ferdig normalstraffen før sommeren 2018. Mannen fikk nå straffreduksjon med ytterligere fire månder på grunn av den lange ventetiden.

Nordmøre tingrett kom da etter en samlet vurdering til at straffen passende settes til 90 dagers fengsel. Mannen får fradrag for varetektsfengsling med tre dager.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...