Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Politiet er rundt i Smøla og Aure for å spre nettvett

Rektor Mille Årvåg ønsket velkommen til politiet i Aure Arena mandag kveld. Lensmannsbetjent i Aure, Lars Olav Lundø og lensmann i Smøla og Aure, Arnfinn Fuglevåg holdt et svært viktig foredrag for foreldre på ABUS. Filmene som ble vist var basert på en reell hendelse, noe som viste alvoret i saken. Foto: Monika Wessel

Hva er egentlig lov når det gjelder det de unge kaller “nudes”, nakenbilder? Er det slik at alle unge deler slike bilder?

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Lokalt politi stilte opp mannsterke på ABUS mandag. Det var nettbruk som sto på agendaen og den Kripos-utarbeidede kampanjen “Delbart?” som var fokus.

Undervisningsopplegget er rettet mot ungdomsskoleelever (men også for 5-7 hvis ønskelig) for å forebygge deling av seksualiserte bilder. Undervisningsopplegget har fått navnet «Delbart?» og er utviklet fordi dagens ungdom lever på mobilen og bruker apper som legger til rette for bilder, video og deling. Dessverre innebærer også denne delingskulturen at unge tar – og sprer – seksualiserte bilder og videoer av seg selv og av andre. For hva er egentlig lov når det gjelder det de unge kaller “nudes”, nakenbilder? Er det slik at alle unge deler slike bilder? Er det lov til å dele bilder hvis den du har bilde av samtykker? Svarene er klare. Norsk lov forbyr både barn og voksne å ta slike bilder av barn under 18 år, og den forbyr også alle å ha og dele denne type bilder. Informasjonskampanjen ble på ABUS kjørt for 5-10- trinnet på dagtid og som foreldremøte på kveldstid. Mange foreldre fikk nok noen aha-opplevelser denne kvelden, og presentasjonen ga et godt underlag for den viktige jobben det er å snakke om dette hjemme.

Dere skal vite at dette er ikke noe som bare gjelder storbyene. Vi har flere saker under etterforskning her i Aure og på Smøla. Dette skjer nå og det skjer her. Jeg oppfordrer alle foreldre i regionen som ikke har hatt mulighet til å være med på de tidligere presentasjonene til å delta på et kommende foreldremøte på skolen på Sør-Tustna. Det kommer til også til å bli flere muligheter til oppfriskning av dette temaet i Aure kommune senere i vår. Ta kontakt med rektorene for nærmere beskjed om tid og sted, sier lensmann i Smøla og Aure, Arnfinn Fuglevåg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...