Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Uttale fra Møre og Romsdal Senterparti:

Sp vil ha avdelingssjukehus i Kristiansund

Aure-benken på fylkesårsmøtet til Senterpartiet siste helga i februar. Aure Sp's ordførarkandidat Ole Bendik Nilsen (f.v.), Olav Håkon Ulfsnes, Lars Dromnes og Daniel Golmen. Foto: Robin Røkke

Senterpartiet meiner det skal vere tre sjukehus i Møre og Romsdal.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2019 kl 19:57

Ålesund sjukehus med fylkesdekkjande ansvar, Volda sjukehus skal oppretthaldast med fulle akuttfunksjonar og nye Nordmøre og Romsdal sjukehus skal ha alle lokalsjukehusfunksjonar og føde- og barneavdeling, og med avdelingssjukehus i Kristiansund med akuttberedskap, polikliniske funksjonar og eiga leiing.

Bakgrunnen for at Sp vil utvide spesialisthelsetenesta i Kristiansund frå eit “distriktsmedisinsk senter” til eit “avdelingssjukehus”, er at vi meiner helseføretaka konsekvent dimensjonerer for lite sengeplassar og at det vil bli behov for fleire døgnplassar i framtida, i kombinasjon med polikliniske tilbod og akuttsituasjonar og for ikkje utskrivingsklare pasientar.

Senterpartiet vil sikre finansiering av nye Nordmøre og Romsdal sjukehus utan at det må gjennomførast usosiale innsparingar på førehand. Det hastar med å få på plass finansiering av det nye sjukehuset med alle funksjonar som var føresett. Senterpartiet etterlyser regjeringspartia og særleg Høgre sin innsats for å sikre nye SNR. Alle andre kan meine noko om dette, men det er Helseministeren og Regjeringa som er einaste politiske nivå som kan gjere noko med det!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...