Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Venstre på fylkestinget ut mot nedleggingen på Aure

Fylkestingsgruppa i Venstre sender eit kraftig varsku om rehablitieringen i Nordfylket. Fra v.: Frøydis Austigard, fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde og gruppeleder Iver Nordseth. Foto: Venstre

I ei pressemelding skriver Venstre i Møre og Romsdal fylkesting at det er «Uhørt og uakseptabelt med nedlegging av Aure rehabilitering».

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Venstre sin fylkestingsgruppe sendte tirsdag ut pressemelding med kritikk av forslaget om å legge ned rehabiliteringssenteret på Aure, som Helse Møre og Romsdal har lagt opp til for å spare penger.

Helseforetaket skal spare inn et foreløpig underskudd på 800 millioner kr, som er ventet å stige til 1 mrd. kr i løpet av 2019.

– Vet ikke om det gir innsparinger

Ifølge pressemeldingen er ikke den økonomiske effekten av en nedlegging utredet. Den samme kritikken har planen mottatt fra et enstemmig Aure kommunestyre. Så langt har ikke foretaket lagt fram tall som viser hva det koster å utvide tilbudet der rehabilitering skal sentraliseres, ved Ålesund sykehus.

«Å legge ned rehabiliteringen i Aure uten å vite om dette gir innsparinger eller har alternativ for folk i nordfylket, er helt uhørt, sier fylkestingsgruppa i Venstre. Dette viser nok en gang at foretaksmodellen har blitt like feil som Venstre fryktet - og advarte sterkt imot», står det i pressemeldinga.

– Et kraftig varku til helseforetaket

I meldinga står det videre:

«Det er en samlet fylkestingsgruppe som roper et kraftig varsku til adm. og styret i Helse Møre og Romsdal som fremdeles diskuterer nedlegging av rehabliteringsenteret i Aure. Senteret på Mork i Volda ser ut til å gå klar sparekniven, i alle fall i denne omgang.
Her er det tilfeldighetene som rår, sier gruppeleder Iver Nordseth, som både peker på mangelfulle utredninger og en totalt fraværende dialog/kommunikasjon.

På spørsmål til adm./styret er svaret at en ikke vet om det er ei eneste krone å spare på å legge ned i Aure. Enda verre er at det ikke er laget en plan for hvordan mennesker som er skadd i ulykker, har fått slag eller trenger rehabilitering etter operasjoner m.v. skal få hjelp og føres tilbake til arbeidslivet. Det er ikke samfunnsmessig fornuftig og akseptabelt å skyve det økonomiske ansvaret for disse pasientene over på kommuner og NAV, sier Iver Nordseth. Det er også umulig å bygge opp denne kompetansen i alle kommuner , og pasientene kommer til å bli skadelidende. Folk som har gode sjanser til å komme helt eller delvis tilbake i arbeidslivet eller langt på vei klare seg selv etter opptrening, kan bli pleietrengende , mener han.

Fylkestingsgruppa viser til at styret sitt grep, nok en gang viser at foretaksmodellen ikke fungerer! Styret blir ikke ansvarlig overfor folket i Møre og Romsdal. De styrer etter økonomiske prinsipp men samfunnsansvaret synes totalt fraværende, og folk i fylket kan ikke kaste dem ved valg, sier Nordseth.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...