Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Nyvalgt nestleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti fra Aure

Hanne Berit Brekken med Jonas Gahr Støre på årets landsmøte i AP Foto: AP

I mars i år ble varaordfører i Aure, Hanne Berit Brekken, valgt til nestleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti. Den posisjonen sikrer henne fast plass i Arbeiderpartiets Landsstyre, partiets høyeste myndighet mellom landsmøtene. Første uke i april deltok hun i sitt første Landsstyremøte, og deretter også på Arbeiderpartiets Landsmøte.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

- Jeg visste kanskje ikke selv da jeg ble valgt, hvor viktig posisjon dette egentlig var, sier Hanne Berit Brekken, nyvalgt nestleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti. - Landsstyret består av partiets sentralstyre, to representanter fra hvert fylkesparti og to representanter fra AUF. Her har du virkelig direkte adgang til stortingsrepresentantene og ledelsen i partiet.

Landsstyret hadde møte i forkant av Arbeiderpartiets Landsmøte, og Brekken benyttet anledningen til å be om møte med toppledelsen for å drøfte helsepolitikk og den urovekkende situasjonen som pågår i Helse Møre og Romsdal.

- Vi fikk et møte med Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson for AP, og mens vi satt der og snakket kom Jonas Gahr Støre forbi og ble invitert inn i samtalen. Plutselig satt vi der med de to viktigste personene i mitt parti, de som betyr mest for de sakene vi hadde som mål å få gjennom. Det ene var å få nedfelt en grundig gjennomgang av helseforetaksmodellen og det andre var å innføre responstid for blålysetatene. Det er ikke tvil om at det vil komme flere innsparingsforslag i Helseforetaket fremover, og da vil det å ha krav til responstid på ambulanse være viktig for å sikre et godt tilbud til innbyggerne i distriktet, sier Hanne Berit.

Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson for AP, med Hanne Berit Brekken, nyvalgt nestleder for Møre og Romsdal AP. Foto: AP

- Hva var det viktigste som skjedde på Landsmøtet?

- Landsmøtet er det høyeste organet i partiet, det er der vi former politikken. Landsmøtet gikk for å gjennomføre en grundig gjennomgang av helseforetaksmodellen, for å oppnå en mer demokratisk og sterkere lokal styring. Og vi fikk gjennomslag for å gå for responstid på blålysetatene. Dette er så viktig i vår region med tanke på geografiske utfordringer med ferger og lang reisevei. Av andre gode vedtak vil jeg nevne gratis SFO for 6-åringer, innføring av et gratis skolemåltid for alle elever i grunnskolen, utvidelse av den offentlige tannhelsetjenesten, tilbud om ultralyd før uke 12 for alle gravide og en kraftig styrkning av kommunenes- og fylkeskommunenes økonomi for å sikre gode tjenester i hele landet.

- Var det ikke Arbeiderpartiet som innførte den helseforetaksmodellen vi har i dag?

- Jo, modellen ble innført på 2000-tallet, av Stoltenberg-regjeringen. Høyre, med Bent Høie i spissen, har imidlertid gjort vesentlige endringer på den, blant annet ved å ta politikere ut av styrene. Den modellen vi har i dag oppleves som en mye mindre demokratisk modell, uten den lokale forankringa som den hadde da den ble innført. Dette gjelder ikke bare på Nordmøre. Store deler av Norge vil gjøre noe med dette. Jeg har stor respekt for utfordringene til Helseforetaket, de har en skakkjørt økonomi. Prioritet én er å få mer penger inn i foretakene. AP har en annen løsning enn Høyre, vi har f.eks 1,65 mrd. kr mer til sykehusene i vårt budsjett. Vi finner oss ikke i å kutte i tjenester som fødetilbud. Dette er blant de tjenester som er mest akutt for befolkningen og det går på tvers av stortingsvedtaket om å beholde fødetilbudet i Kristiansund inntil nytt sykehus på Hjelset er klart. Slike kutt kan vi ikke godta, derav aksjonene. Vi synes vi har fått til en halv seier nå, ved Remmes utspill om å utsette nedleggelsen.

- Er du fornøyd med det dere fikk gjennomslag for i Oslo?

- Jeg er veldig fornøyd! Det er utrolig gøy og meningsfylt når du føler at du får gjennomslag og blir hørt i slike saker!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...