Nordvest-Nytt AS

Ødegaard om draumemålet: - Det var galskap

Martin Ødegaard har fordøydd det han opplevde som den største augneblinken i karrieren så langt. Sekunda då han scora mot Atlético Madrid hugsar han lite av.

Den norske landslagsprofilen var den store spelaren i kampen då Real Sociedad overraskande slo serieleiar Atlético Madrid 2-0 i La Liga. Først sende han heimelaget i leiinga etter ein snau time, og tre minutt etter slo han frisparket som enda med at Nacho Monreal sette inn 2-0.

I eit stort intervju med lokalavisa Diario Vasco kallar Ødegaard det å score mot den meritterte hovudstadsklubben «galskap». Samtidig hugsar han lite av kva han tenkte i sekunda forut for og etter det viktige målet.

- Ingen aning. Det var ein augneblink med galskap, og du veit ikkje kva du skal tenke, i det minste hugsar eg ikkje. Eg vart riven med fordi det var ein veldig fin augneblink, seier Ødegaard.

Ære

Han vart den første som scora mål på Real Sociedads ombygde heimearena. På spørsmålet om korleis det kjennest, svarer drammensaren:

- Lykke, meir enn noko anna. Eg kan berre seie at eg er veldig stolt over å ha skrive meg inn i historia til klubben, det er ei sann ære for meg og ein grunn til at eg skal bli lykkeleg i denne byen.

Ødegaard kallar laurdagen «perfekt for meg, perfekt for laget».

- Vi visste på førehand at Atletico kom til gi oss kamp, fordi dei er eit sterkt lag, men vi gjorde ein veldig god jobb, seier landslagsprofilen.

Ideell rolle

Dagen etter draumedebuten fekk han toppkarakter på spelarbørsane i Spanias tre største sportsaviser. Nordmannen merka òg støtta frå publikum på tribunen.

- Det var veldig spesielt, stemninga var fantastisk og stadion er fantastisk. Det var ein av dei mest spesielle dagane i idrettskarrieren min, det er eg ikkje i tvil om, seier han til Diario Vasco.

Ødegaard er leigd inn frå Real Madrid for to sesongar, men avtalen kan bli broten av begge partar sommaren 2020. 20-åringen er samtidig klar på at han har funne seg godt til rette i den nye klubben sin.

Rolla han har fått offensivt på midtbanen av trenar Imanol Alguacil, er heilt ideell.

- Ja, eg er komfortabel der, og det er det viktigaste. Eg trur det er eit ideelt stad å utvikle fotballen min, seier Ødegaard, men er tydeleg på at han òg kan ha andre roller.

(©NPK)

Real Sociedad's Martin Ødegaard vart den første til å score på den nyoppussa arenaen til Real Sociedad då han sette inn sitt andre mål for sesongen. Her jublar han med Mikel Oyarzabal and Alexander Isak (t.h) og Atlético Madrid's Stefan Savic (t.v.) er oppgitt. Atlético Madrid vart slått 2-0. Foto: VINCENT WEST / REUTERS / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...