Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Pinseutstillinga står ennå på Gammelkommunehuset

Her er et bilde fra åpninga forrige helg. Utstillinga pågår også i helga. Foto: Guro Leirdal / Aure Kunst- og Håndverkslag

Kunsten til keramiker Grete Wexels Riser og billedkunstner Ståle Blæsterdalen er å se i Gammelkommunehuset ved Aure kirke også i helga.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Det er Aure Kunst- og Håndverkslag som står for utstillinga. Ifølge et presseskriv fra laget er
Grete Wexels Riser en «av Norges fremste keramikere. Hun er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo under Jens von der Lippe og Ingeborg von Hanno (1959). Grete har også hovedfag i keramikk ved Statens høyskole for kunsthåndverk og design i Bergen (1994). I hele hennes yrkesaktive liv har hun arbeidet med blåleire, steingods og porselen. Etter praksis i Finland og Frankrike drev hun Pottemakeriet på Maihaugen på Lillehammer, og senere på Norsk Folkemuseum, hun har nå verksted i Kirkeristen ved Domkirken i Oslo. Gretes virke gjennom årene har hatt fokus på fat og krukker, fra de små til de monumentale.»

Grete Wexels Riser jobber med keramikk. Foto: Aure Kunst- og Håndverkslag

«Ståle Blæsterdalen er en kjent norsk billedkunstner. Blæsterdalen er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, malerlinjen 1972-1976 og Statens Kunstakademi, grafikklinjen 1977-82. Han er erfaren i teknikker som tegning, skulptur og collage, og hovedsakelig legger Ståle Blæsterdalen hovedvekt på teknikken tresnitt. Kunstneren bor og arbeider i tettstedet Tretten i Gudbrandsdalen.

Her er et kunstverk av Ståle Blæsterdalen. Foto: Aure Kunst- og Håndverkslag

Ståle er kjent for sine stemningsfulle tresnitt med reinsdyr, elg, høyfjellandskap og mennesker som gjennomgående motiver.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...