Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Signalgule nordmøringar håper det beste

Ole Johan Dahl frå Veiholmen overrekte 889 underskrifter mot nedlegginga av fødetilbodet i Kristiansund til helsedirektør Espen Remme, og invitasjon til å gjennomføre ein fødetransport frå Smøla til Molde. Remme takka for dokumentet, seier Dahl. Foto: Robin Røkke

Onsdag ettermiddag tek styret i Helse Møre og Romsdal avgjersla om Aure rehab. skal leggast ned, og om fødetilbodet i Kristiansund skal leggast ned. 25-30 personar med gule vestar har møtt fram.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2019 kl 12:53

– Eg er veldig spent. Eg har klump i magen. Viss det blir vedtatt, kva då? Fødetilboet har vekt sterkt engasjement. Vi blir sett tilbake til 1950- og 1960-talet. Det er eit hån å få ei vekes hotellopphald for dette. Eg er stolt over ordføraren våre, som har stått opp, seier Smøla-politikar Ragnhild Rødahl (Ap). – Dette er ein skjebnedag.

Mari Thevik er ein av organisatorane. Før saka skulle behandlast, trengde ho ein matbit av omsyn til alles sikkerheit, sa ho med eit smil. Foto: Robin Røkke

Mari Thevik seier til Nordvestnytt at revisjonen som vart lagt fram i starten av møtet peikte på det same som aksjonistane har peikt på: At nærleiken til tenestene og tilgang for alle blir råka.

Dei gule vestane var godt synlege. Foto: Robin Røkke

Lokalpolitikar og ordførarkandidat Ragnhild Sørøy Rødahl (Ap) frå Smøla seier at kutt i fødetilbodet vil føre til at innbyggjarane får tilbodet som var på 1950- og 1960-talet. – Eg er ikkje ein type som plar ta sterke ord i min munn, men dette er ein skjebnedag, sa Rødahl før saka skulle opp. Foto: Robin Røkke

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...