Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Søknaden om vindkraftverk på Skarsøya er sendt inn

En fotomontasje fra konsesjonssøknaden fra Njordr AS viser hvordan anlegget vil se ut fra Melland fort. Foto: Ivar Asbjørn Lervåg/Njordr AS

Torsdag sendte vindkraftutbygger Njordr inn søknad til staten om å få konsesjon for vindkraftanlegget på Skarsøya.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Njordr ønsker vindkraftanlegget i drift fra 2022.

Nå er det opp til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) å si ja eller nei til anlegget. Dersom NVE sier nei, kan avgjørelsen klages inn til Olje- og energidepartementet.

Ifølge søknaden blir anlegget mer effektivt enn forrige gang det var aktuelt med utbygging på øya, i 2010.

«Den totale effekten sammenliknet med de opprinnelige planene for Skardsøya er økt fra 41 til 110 MW og produksjonen er mer enn tredoblet. Dette muliggjøres hovedsakelig fordi større og mer effektive turbiner er tilgjengelige for installasjon i 2022. Arealet på rundt 5 km2 anvendes på en mer effektiv måte, og antall produserte GWh/km2 blir vesentlig større hvilket gir lavere produksjonskostnader, lavere miljøavtrykk og en bedre samfunnsøkonomisk utnyttelse», står det i søknaden.

NVE har varslet at det ikke vil behandle konsesjonssøknader før departementet har behandlet den nasjonale rammen for vindkraftutbygging. Den nasjonale rammen er levert fra NVE, men NVE har ikke sagt hva slags konklusjon departementet bør trekke. Skardsøya er innenfor området som er utpekt i den nasjonale rammen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...