Nordvestnytt AS

Solberg godta seg over at kommentatorane tok feil

Erna Solberg feira det første borgarlege fleirtalet sidan Kåre Willoch med å godte seg over dei som sa ho ikkje ville få det til.

Både Dagsavisen, VG og Dagbladet fekk passa påskrivne då statsministeren og partileiaren starta talen sin til Høgres landsmøte på Gardermoen fredag ettermiddag. Ho hevda ho kunne ramse opp mange fleire.

- VG skreiv i 2017: «Det er over, slutt, dødt og begravet. Nok et forsøk på å bygge en levedyktig allianse mellom de borgerlige partiene har kollapset», siterte statsministeren.

- Men la meg seie det med ord som kommentatorane kan kjenne igjen: Det store prosjektet vårt har lykkast, og firepartisamarbeidet har stått opp igjen frå dei døde, slo statsministeren fast til rungande applaus frå salen.

For to år sidan vart Høgre-Frp-regjeringa utvida med Venstre, medan KrF vart innlemma eit års tid seinare. Med KrF i flokken hadde regjeringa sikra seg fleirtal i Stortinget. Solberg har allereie blikket festa på valet 2021 og har som mål å bli attvalt for tredje gong.

Borgarleg samling har vore viktig for Høgre i meir enn 100 år, peikt på ho.

- Fordi det er der vi finn trua på menneske, på skaparkrafta til menneske og ønsket om eit samfunn med moglegheiter for alle, sa Solberg.

(©NPK)

Statsminister og Høyre-leiar Erna Solberg hadde det moro på kostnad av kommentarane då ho talte til landsmøtet fredag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...