Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Espen er Smøla-mester i poker

Espen Holberg er Smøla-mester i poker. Foto: Privat

Espen Holberg er Smølas beste pokerspiller.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

34-åringen ble søndag kveld tidenes første kommunemester i Smøla i online-poker.

- Selvfølgelig er det morsomt å vinne kommunepokerturneringen. Det er alltid morsomt å vinne, uansett hva man deltar i. Fylkesfinalen vil bli meget spennende. Man får ta frem tålmodigheten, som ikke alltid er til stede, og satse på at det går veien denne gangen også, sier Smølas beste pokerspiller Espen Holberg.

Fylkesfinalen spilles online søndag 3.mars mellom alle kommunevinnerne i Møre og Romsdal. Der venter Kjetil Henriksen fra Aure og 27 andre lokale kommunemestere. De kjemper alle om den gjeve tittelen fylkesmester i poker. Den har et synlig bevis i form av en pokal. Viktigst av alt får vinneren av søndagens finalefelt en billett til Norgesfinalen i Tallinn til høsten. Der møtes alle 18 fylkesvinnere.

Smøla-kommunemester

Holberg er altså historisk som den første pokermesteren i Smøla noen sinne. Dette fordi det under sesong 1 ikke var mange nok til å spille en turnering om kommunemester-tittelen. Søndag logget 9 spillere inn til kamp om den lokale poker-tronen.

Den nyslåtte Smøla-mesteren spilte heller ikke sesong 1 i andre kommuner. Tittel ble det i første forsøk for Holberg.

-Kortflyten var fraværende så å si den første timen. Deretter ble fikk jeg bedre kort en periode. Fram til da lå jeg rundt 15 000 chips en god stund før det ble bedre tider. Deretter gikk jeg på nytt inn i en liten berg- og dalbane kortmessig, men det gikk fort fra 35 000 chips til 80 000 chips, forteller pokermester Espen Holberg.

Han er en travel småbarnsfar. Født og oppvokst på Smøla, men som nå bor i Trondheim. Der er 34-åringen medeier i et firma, hvor han jobber som Elektriker og prosjektleder.

Hobbyspiller

Han blir altså å finne i fylkesfinalen søndag kveld. Vinneren der går til Norgesfinalen, som spilles live til høsten . I tillegg mottar vinneren ei Coolbet Open-pakke, som gir gratis reise og opphold i den estiske hovedstad. I tillegg til innkjøp i den populære pokerturneringen. Det er da også det internasjonale spillselskapet Coolbet som arrangerer lavterskel-turneringen Kommunepoker.

Der intensjonen er å be inn alle pokerinteresserte til spill om den lokale tittelen. Det være seg alt fra naboer, jobbkollegaer, kamerater, venninner, familiemedlemmer eller bekjente med røtter fra samme kommune.

Kommunepoker har akkurat rundet sitt tredje fylke på sin ferd gjennom landets 422 kommuner. Espen Holberg er kommunemester nummer 51. I Møre og Romsdal var det kun 6 av 35 kommuner som ikke var mange nok deltakere til å spille en turnering. Det er en kraftig forbedring fra den første sesongen i fjor.

Da spilte 19 kommuner om tittel og deltakelse i fylkesfinalen. 315 deltakere totalt. I år deltok hele 587 spillere i kampen om tung prestisje og billett videre i turneringen.

En eventuell Norgesfinale kan bli det største poker-eventet på Holberg sin merittliste så langt.

- Jeg har ingen som helst planer om å spille NM eller andre store mesterskap fremover. Jeg har heller ikke spilt i noen større turneringer, forteller Smøla-mester Espen Holberg.

Siste nytt i Sport Vis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...