Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Strålande 17. mai

Bjørn Ivar Hannasvik hadde en travel dag i Smøla musikkorps og i "minikorps" i Vestsmøla Samfunnshus etterpå. Foto: Vidar Holm

Årets 17. mai-feiring på Smøla ble en varm opplevelse.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Det er ingen selvfølge, men etter noen timer med havskodde på morgenen strålte solen om kapp med blide mennesker fra hele kommunen da toget startet på Hopen kl. 1100.

Gubbliners underholdt med sang. Foto: Vidar Holm

Hanne Flataukan deler ut premier etter konkurranser og trekker gevinster på loddsalg med god hjelp av Anna,Eline og Isabell. Foto: Vidar Holm

Familien Farstad Betten etter endt 17. Mai feiring. Camilla, Thomas, Thea og Celine. Hornet er lånt for anledningen av ei som mente jentene burde vurdere en karriere innen korps. Foto: Vidar Holm

Hvor mange som møtte opp, og hvor mange som gikk i tog, skal være usagt, men det var i alle fall et langt tog, og etterpå fyltes Smølahallen til randen av feststemte smølværinger i alle størrelser og aldre som hadde en rikholdig meny å velge i enten det var salt eller søtt som behaget ganen.

I forkant hadde det vært kranspålegging ved bautaen over bortkomne på havet ved Hopen kirke og Brattvær kirke samt bekransing av bauta ved gravstedet i Aunvågen.

Vidar Holm holdt tale i passende antrekk anledning dagen og tiden vi er inne i. (Vidar Holm er artikkelforfattar, red. merk.) Foto: Privat

"Gubbliners" og et knippe korpsveteraner sørget for vellyd i Vestsmøla Samfunnshus. Foto: Vidar Holm

I tillegg til det felles 17. maiarrangementet i Smølahallen var det også i år arrangementer rundt om i kommunen og muligheter for å kjøpe seg middag og forfriskninger på flere av øyas serveringssteder.

Både på Veiholmen og i Vestsmøla samfunnshus var det tradisjonen tro familiearrangement med matsalg, leker for barna og underholdning.

På Innsmøla var det middagssalg i ungdomshuset Solhov. Det samme i ungdomshuset Varden på Hopen.

Ida Skaret sto for dagens tale i Smølahallen mens årets taler i Vestsmøla samfunnshus var en kar ved navn Vidar Holm som i disse bunadstider stilte i Trøndersk skrud og fortalte om diverse historiske hendelser knyttet opp mot 17.Mai samt tanker og minner rundt samme dato.

Smøla musikkorps hadde en travel dag der spilling ved Smøla sykehjem, før tog på Hopen og konsert inne i Smølahallen.

Ved dagens slutt var det nok tradisjonen tro mange slitne føtter og folk i alle størrelser rundt om på øya.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...