Nordvest-Nytt AS

Sylvi Listhaug vil at foreldre skal betale for skulemat

Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) vil at skuleelevar skal få mat på skulen som foreldra betaler for.

Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) vil at skuleelevar skal få mat på skulen som foreldra betaler for.

Debatten om å innføre skulemat i Noreg har rasa i årevis, og no kjem òg Listhaug på bana. Overfor VG viser ho til at foreldre er vande til å betale matpengar i barnehagane.

- Vi vil oppfordre kommunane til å vurdere om dei i samarbeid med foreldre, frivillige og lokale aktørar kan innføre ei ordning der dei tilbyr elevane mat, eventuelt med foreldrebetaling, seier ho til VG.

Listhaug meiner ein pris på mellom 300 og 500 kroner i månaden kan vere aktuelt og trur mange foreldre vil setje pris på å betale for å sleppe å lage matpakke.

- Eg trur dei fleste har råd. Det er jo òg ein kostnad ved å lage matpakkar kvar morgon, seier ho og meiner det må vere eigne ordningar for å ta vare på barn i låginntektsfamiliar.

Eit SV-forslag om gratis skulemat betalt av staten blir behandla i Stortinget denne veka. Arbeidarpartiet ønsker òg gratis skulemat og kjem til å støtte SVs forslag, opplyser Ingvild Kjerkol i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Ap vil finansiere skulematen mellom anna gjennom eit styrkt kommunebudsjett.

(©NPK)

Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp).
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...