Nordvestnytt AS

Syriske flyktningar blir lova over 50 milliardar kroner i støtte i 2019

Internasjonale givarar har lova nærare 54 milliardar kroner i støtte i år til Syria og flyktningar som har rømt frå det krigsherja landet, opplyser FN.

- For augneblinken ser det ut til at vi får inn minst 6,5 milliardar dollar og kanskje meir enn det. Kanskje nærare 7 milliardar, seier FNs nødhjelpssjef Mark Lowcock på den siste dagen av givarkonferansen i Brussel torsdag.

- Viss dette blir sluttresultatet, skal vi vere svært fornøgde, seier han.

Ein stor del av støtta kjem frå EU, den største bistandsgivaren i verda, som i år har sett av 2,01 milliardar euro (18 milliardar kroner) til dei som er ramma av Syria-krisa. Brorparten av denne støtta, 1,5 milliardar euro, har vorte lova Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan som ein del av avtalen som skal overtale han til å stoppe syriske flyktningar og andre migrantar frå å reise til Hellas.

USA har på si side lova å gi 397 millionar dollar (3,2 milliardar kroner) i år, medan Noreg tidlegare har gjort det klart at dei vil gi 2,45 milliardar kroner.

I forkant av givarkonferansen opplyste FN at dei trong 3,3 milliardar dollar for å møte Syrias eige behov for bistand i år. I tillegg var det ifølgje FN behov for ytterlegare 5,5 milliardar dollar til nabolanda, der det er mange syriske flyktningar.

Om lag 11,7 millionar syrarar er framleis avhengige av nødhjelp, og meir enn 6 millionar av dei er internt fordrivne. Om lag 80 prosent av befolkninga i Syria lever i ekstrem fattigdom, og dei rundt 6 millionane som har flykta derfrå, nøler med å dra tilbake i frykt for vald, militærteneste eller fengsel.

(©NPK)

Eit syrisk barn sit utanfor teltet til familien i ein flyktningleir i Mohamarra i den nordlege byen Tripoli i Libanon. Syria og nabolanda som har tatt imot dei syriske flyktningane, har fått løfte om over 50 milliardar kroner i bistandshjelp i 2019. Foto: AP / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...